Date companie
 
 
 
 

Piață digitală unică, în Uniunea Europeană

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Aprilie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : piata, uniunea, digitala, comisia, europeana, reglementari
 

Piața digitală unică a intrat în vigoare pe teritoriul Uniunii Europene. Noile reglementări ale Comisiei Europene spun că cetățenii UE trebuie să poată beneficia de același conținut pentru care s-au abonat acasă, în orice țară de pe teritoriul Uniunii. Problema este, însă, că europenii de la Bruxelles aplică formula dublei măsuri. Concret, un abonat Netflix, HBO Go, Apple Music ori Spotify va avea acces la același catalog de conținut digital disponibil în țară pe teritoriul oricărei alte țări membre a Uniunii Europene.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter "Asta înseamnă că un francez nu va fi limitat la librăria semnificativ mai mică a Netflix, HBO GO, Spotify sau Apple Music din România, când va călători în țara noastră, ci va avea acces la aceleași titluri ca în Franța și pe teritoriul țării noastre. În schimb, un român care călătorește în Franța va avea la dispoziție librăria de conținut de acasă, nu pe cea mai amplă din Franța."

Prin urmare, avantajele le vor observa cetățenii țărilor mai dezvoltate, acolo unde este disponibil mai mult conținut digital. Pentru serviciile de streaming, noua legislație simplifică situația drepturilor de difuzare. Companiile de streaming pot furniza unui cetățean francez conținutul din Franța când călătorește în altă țară din Uniunea Europeană, fără să fi plătit special în acest sens. Noua legislație se aplica doar abonamentelor plătite, nu și pentru serviciile de streaming gratuite.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2