Date companie
 
 
 
 

Piața financiară din România, tema unei conferințe organizată la A.S.E.

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Octombrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Romania, ASE, piata, isarescu, financiara, negritoiu
 

Piața financiară din România, după criza economică internațională! Aceasta a fost tema conferinței ”Piața financiară din România: Reglementare, dezvoltare și finanțare eficientă a economiei”, organizată în cadrul Academiei de Studii Economice din București, la care au participat guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, președintele Autorității pentru Supraveghere Financiară, Mișu Negrițoiu, dar și reprezentanți ai sistemului financiar - bancar, precum și personalități din mediul academic. La forumul financiar de la A.S.E. au fost dezbătute aspecte specifice, precum supravegherea financiară în Uniunea Europeană, provocări post-criză și perspective pentru asigurarea unei stabilități economice în România.

MIȘU NEGRIȚOIU, președinte, A.S.F. ”Cu toate evenimentele politice care au avut loc în ultimul timp sau în ultimul an, să zicem așa, sau în ultimii 2 ani totuși această consolidare fiscală a continuat, a progresat și ea este relativ sustenabilă.”

Guvernatorul Băncii Naționale a României le-a spus participanților la conferință că, pentru a depăși perioada de recesiune, este necesar un efort comun stat-sistem bancar.

MUGUR ISĂRESCU, guvernator, B.N.R. ”Asigurarea stabilității sistemului financiar european presupune implicarea la un nivel fără precedent a autorităților, inclusiv a băncilor centrale și a unor instituții cum este CERS, Comitetul European de Risc Sistemic.”

Evenimentul, organizat sub patronajul A.S.F., în parteneriat cu B.N.R., a reunit peste 250 de participanți.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Vika Jigulina și Edward Maya, la Național FM ( 18 Februarie 2020 )

  Bună dispoziție, glume, planuri și dezvăluiri, astăzi, la ”România Vorbește”, pe Național FM! Denis Ciulinaru și Diana Enache i-au avut ca invitați în studioul radio pe Vika Jigulina și Edward Maya, artiștii cu cele mai multe...

 • Potențialul tinerilor români, condiționat de educație și sănătate ( 12 Februarie 2020 )

  Cu educația și sănătatea de acum, un copil născut în România, în 2017, va avea, la 18 ani, o productivitate de doar 60% din potențial. Cel puțin așa rezultă din Indexul Capitalului Uman calculat de Banca Mondială, pe baza...

 • România, condamnată la C.E.D.O. într-un caz de violență domestică ( 12 Februarie 2020 )

  România a fost condamnată la CEDO pentru că nu a anchetat cum trebuie un caz de violență domestică. Asociația VeDem Just semnalează cazul. E vorba de o femeie care s-a plâns că a fost lovită de soț, iar acesta...

 • Diplomele românilor pentru studii în străinătate, echivalate gratuit ( 8 Februarie 2020 )

  Românii care au studiat în străinătate își vor putea echivala gratuit diplomele în țară! Astfel, cetățenii români care vor să se întoarcă în țară, se pot angaja sau își pot continua studiile fără a mai plăti aceste taxe.

 • România: seism cu magnitudinea de 5,2 grade pe scara Richter ( 31 Ianuarie 2020 )

  Țara noastră s-a cutremurat din nou! Un seism cu magnitudinea de 5,2 grade pe scara Richter s-a produs în noaptea de joi spre vineri în zona seismică Vrancea la o adâncime estimată la 121 km, la ora 3:26. Mișcarea Telurică s-a simțit destul de puternic și în București. Anunțul a fost făcut de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2