Date companie
 
 
 
 

Piața forței de muncă 2023

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Martie 2023
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Studiu Piata Fortei de Munca
 

Prognoză de creștere a numărului de angajări, în 2023! Potrivit studiului ”Piața forței de munca Hipo.ro în 2023”, peste 80% dintre companiile intervievate au planuri să recruteze mai mulți angajați față de anul trecut sau la fel. Rezultatele studiului arată că 46% dintre companiile respondente consideră că numărul joburilor entry-level va crește anul acesta, iar 54% văd o mărire a numărului de oportunități pentru profesioniști.

DRAGOȘ GHEBAN, consultant resurse umane "Pentru candidații juniori, primul criteriu și un criteriu eliminatoriu este limba engleză, pentru peste 50% dintre angajatori. Al doilea criteriu este ca tinerii să fi participat la stagii de practică, programe de intership. Dacă ne mutăm la profesioniști, acolo companiile, de obicei, caută angajați care să fie performanți destul de repede în cadrul companiei și, atunci, experiența anterioară exact pe jobul pe care aplică este cea mai importantă, urmată de cultural fit, în engleză, potrivirea cu cultura organizațională a companiei."

În ceea ce priveste domeniile de activitate, cei mai mulți angajatori vor recruta pentru departamentele IT, resurse umane, audit/contabilitate și inginerie. Spre deosebire de anul trecut, numărul companiilor care estimează că vor recruta în departamentul de logistică și achiziții crește cu peste 22%. De asemenea, 28% dintre companiile participante la studiu prevăd o creștere a numărului de joburi în contabilitate și finanțe.

DRAGOȘ GHEBAN, consultant resurse umane ”În 2023, companiile pot rămâne competitive, o dată, pe planul flexibilității programului de muncă. Aici, cei mai mulți dintre angajatori, reiese din studiul Hipo, s-au dus spre un program de lucru hibrid, cam 70% dintre companii. Doar 13,3% oferă un program full remote și, aici, avem un segment mult mai mare, din partea candidaților care și-ar dori să lucreze full remote.”

Pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, 7.000 de joburi sunt anunțate la ”Angajatori de TOP București”. Târgul de joburi va avea loc pe 31 martie și 1 aprilie, la Sala Palatului din Capitală.


Piața forței de muncă 2023

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2