Date companie
 
 
 
 

Piața Francofoniei, inaugurată la București

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Aprilie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : piata, bucuresti, inaugurare, primar, europa, Oprescu, general, monument, francofoniei
 

România are motiv de mândrie, în Europa! În București, a fost inaugurată o Piață a Francofoniei, singura de acest gen de pe bătrânul continent. Și, ca orice piață care se respectă, cea a Francofoniei are și un monument, inaugurat de nimeni altul decât primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

AMBIANȚĂ "Piața Francofoniei, din imediata apropriere a Palatului Parlamentului, nu e de mare folos bucureștenilor, dar a fost construită în spiritul "francofon" al poporului român."

SORIN OPRESCU, primarul general al Capitalei "Întotdeauna găsești alte priorități dacă vrei să le găsești. Evident una dintre ele este și asta pentru a dovedi încă o dată apartenența noastră."

Piața Francofoniei este situată în apropierea Casei Poporului, la intersecția dintre bulevardul Libertății și Calea 13 Septembrie. Potrivit Newsin, paradoxal, banii folosiți pentru pavaj, în jur de 10 mii de euro, provin din bugetul alocat reparării gropilor sau pentru trasarea marcajelor rutiere, acolo unde lipsesc. În zona cu pricina, bulevardul cu patru benzi nu este delimitat corespunzător.

VOX "Trebuia și asta, Piața Francofoniei, dar nu în detrimental altor probleme."

VOX "Lipsa locurilor de parcare în primul rând. Sunt altele, adică se pot utiliza banii mult mai eficient."

Dintre țările francofone, România este singura care a realizat un astfel de obiectiv. La ceremonia de inaugurare a "Pieței Francofoniei" au participat numeroase oficialități, printre care: ministrul de Externe, Titus Corlățean, primarul general, Sorin Oprescu și reprezentantul secretarului general al Francofoniei, Abdou Diouf. În școlile din țara noastră, limba franceză este studiată la această oră de mai bine de jumătate dintre elevi, iar circa 5.000 de studenți români își aprofundează studiile în Franța.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2