Date companie
 
 
 
 

Piața Victoriei, blocată de protestul taximetriștilor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Aprilie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : protest, taximetristi, concurenta, ridesharing, piraterie
 

Piața Victoriei din Capitală a fost blocată din nou de taximetriști, nemulțumiți de concurența pe care le-o fac firmele de ridesharing. Este a patra oară când taximetriștii protestează, de la începutul anului.

NICOLAE TRUȘCĂ, vicepreședinte, Camera Taximetriștilor "Nu a fost nevoie de al patrulea protest, este nevoie de mai mult. Concurența neloială să o desfiinteze prin alte mijloace."

TORA APETRII, reporter "Peste 1.500 de taximetristi se afla, in acest moment, in Piata Victoriei, in fata cladirii Guvernului. Sunt taximetriști din București, dar și din alte orașe. Pentru desfășurarea protestului a fost restricționat traficul rutier înspre și dinspre Piața Victoriei și pe arterele de circulație adiacente. Șoferii de taxi adunați aici spun că principala nemulțumire este ca Guvernul intentioneaza sa creeze un cadru legal pentru aplicatii de car sharing, in loc sa le interzica."

NICOLAE TRUȘCĂ, vicepreședinte, Camera Taximetriștilor "Rezolvarea ar fi ca si ei la randul lor sa respecte aceste trei legi care sunt in vigoare si care guvernul nu ar trebui sa le tolereze. "

Pe 29 martie, Executivul a aprobat o ordonanță de urgență pentru combaterea pirateriei în transportul de persoane. Actul normativ nu a fost publicat. Reprezentanții Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România și cei ai Federației Operatorilor Români de Transport au organizat, în ultima perioadă, mai multe proteste în București, acuzând platformele de ridesharing, că nu ar funcționa în legalitate.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Pierderi de 500 de mil. de euro la buget, provocate de service-urile neautorizate ( 4 Octombrie 2019 )

  Pierderi bugetare de 500 milioane de euro, provocat de service-urile neautorizate! Potrivit datelor centralizate de Asociația Societăților de Service Auto Independente și de Federația Operatorilor Români de Transport, peste 10.000...

 • 400 de perechi de încălțăminte depuse în față la MAI ( 3 August 2019 )

  Protest inedit inițiat de PNL în fața sediului Ministerului Afacerilor Interne. Manifestația a început la 11:05, ora la care a sunat pentru prima oară Alexandra Măceșanu la 112 și i s-a spus că va fi salvată, însă nu a fost așa.

 • Federația ”Solidaritatea Sanitară” amenință cu proteste ( 2 Iulie 2019 )

  După actori, și cadrele medicale anunță că vor ieși în stradă! Federația ”Solidaritatea Sanitară”, care reunește majoritatea sindicatelor din domeniul Sănătății, a decis declanșarea unui program de acțiuni de protest, în semn de...

 • Sute de taximetriști s-au strâns în Piața Constituției ( 18 Iunie 2019 )

  O altă zi, un nou protest! Sute de taximetriști s-au strâns în Piața Constituției din București, a protesta din nou. Ei sunt nemulțumiți de proiectul de lege care vizează ridesharing-ul, care, potrivit lor, reprezintă o formă de concurență neloială.

 • Protest în Parcul Circului ( 11 Mai 2019 )

  Protest în Parcul Circului! Peste 200 de oameni au protestat pașnic, sâmbătă, în Parcul Circului din Capitală pentru a atrage atenția asupra stării în care se află lacul din interiorul acestuia și a pericolului la care este expusă flora și fauna din pricina nivelului tot mai scăzut al apei.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2