Date companie
 
 
 
 

Piața Victoriei, blocată de protestul taximetriștilor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Aprilie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : protest, taximetristi, concurenta, ridesharing, piraterie
 

Piața Victoriei din Capitală a fost blocată din nou de taximetriști, nemulțumiți de concurența pe care le-o fac firmele de ridesharing. Este a patra oară când taximetriștii protestează, de la începutul anului.

NICOLAE TRUȘCĂ, vicepreședinte, Camera Taximetriștilor "Nu a fost nevoie de al patrulea protest, este nevoie de mai mult. Concurența neloială să o desfiinteze prin alte mijloace."

TORA APETRII, reporter "Peste 1.500 de taximetristi se afla, in acest moment, in Piata Victoriei, in fata cladirii Guvernului. Sunt taximetriști din București, dar și din alte orașe. Pentru desfășurarea protestului a fost restricționat traficul rutier înspre și dinspre Piața Victoriei și pe arterele de circulație adiacente. Șoferii de taxi adunați aici spun că principala nemulțumire este ca Guvernul intentioneaza sa creeze un cadru legal pentru aplicatii de car sharing, in loc sa le interzica."

NICOLAE TRUȘCĂ, vicepreședinte, Camera Taximetriștilor "Rezolvarea ar fi ca si ei la randul lor sa respecte aceste trei legi care sunt in vigoare si care guvernul nu ar trebui sa le tolereze. "

Pe 29 martie, Executivul a aprobat o ordonanță de urgență pentru combaterea pirateriei în transportul de persoane. Actul normativ nu a fost publicat. Reprezentanții Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România și cei ai Federației Operatorilor Români de Transport au organizat, în ultima perioadă, mai multe proteste în București, acuzând platformele de ridesharing, că nu ar funcționa în legalitate.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Mitingul sanitarilor, la Piața Victoriei ( 5 Noiembrie 2020 )

  Protest în Piața Victoriei din București, organizat de Federația "Solidaritatea Sanitară"! Sindicaliștii cer acordarea tuturor drepturilor salariale prevăzute de lege, respectiv sporul de până în 30% și sporul pentru...

 • Ambulanțierii se pregătesc de proteste ( 1 Noiembrie 2020 )

  Ambulanțierii se pregătesc de proteste. Angajații din serviciile de ambulanță, au anunțat că, miercuri, 4 noiembrie, au programat un protest la nivel național, în intervalul orar 10.00 – 12.00, până marți, premierul...

 • Proteste în București și în alte orașe, din cauză că elevii trebuie să poarte măști la școală ( 20 Septembrie 2020 )

  Proteste, sâmbătă, în Piața Universității și în Piața Victoriei din Capitală! Peste 300 de persoane s-au adunat în Piața Universității și circa 100 în Piața Victoriei, nemulțumiți de măsurile impuse în școli de...

 • Angajații HoReCa cer redeschiderea restaurantelor înainte de venirea frigului ( 20 August 2020 )

  Angajații din HoReCa cer redeschiderea restaurantelor înainte de venirea frigului, în condițiile în care se vor vedea nevoiți să închidă și terasele. În semn de nemulțumire și îngrijorare pentru situația în care se află, angajații au preluat ultima comandă, ieri, la ora 17:00 și au protestat timp de o oră, pașnic, respectând regulile de distanțare fizică.

 • Protest spontan, la Termocentrala Mintia ( 18 August 2020 )

  Protest spontan, la Termocentrala Mintia! Peste 140 de muncitori din tura de dimineață s-au adunat în curtea unității, nemulțumiți din cauza faptului că nu și-au încasat restanțele salariale din ultimele cinci luni.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2