Date companie
 
 
 
 

Pierderi de 500 de mil. de euro la buget, provocate de service-urile neautorizate

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Octombrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : buget, trafic, control, service, concurenta, pericol, neloiala, autorizat, transpost
 

Pierderi bugetare de 500 milioane de euro, provocat de service-urile neautorizate! Potrivit datelor centralizate de Asociația Societăților de Service Auto Independente și de Federația Operatorilor Români de Transport, peste 10.000 de service-uri auto prestează servicii în mod ilegal, generând, astfel, un impact bugerat uriaș.

BIANCA ROTARU, reporter ”Unitățile de service neautorizate efectueză intervenții la nivelul sistemului de frânare, direcție, suspensie sau reparații la nivelul șasiului și caroseriei, fără a oferi garanții. Sunt folosite piese auto de pe piața neagră, iar reparațiile sunt făcute cu instrumente tehnice neomologate. Astfel, sunt puse în pericol viața și integritatea fizică a participanților la trafic.”

Reprezentanții Asociației Societăților de Service Auto Independente și Federației Operatorilor Români de Transport, susțin că fenomenul este tratat cu total dezinteres de instituțiile statului, organele de control refuzând să acționeze pentru identificarea și închiderea service-urilor ilegale. Cei care au obligația să controleze astfel de unități, se orientează, de regulă, spre acei întreprinzători autorizați, care și-au asumat plata taxelor și impozitelor către stat și angajarea forței de muncă cu forme legale. Astfel, s-a ajuns în situația absurdă în care service-ul autorizat este sancționat pentru diverse abateri mai mult sau mai puțin importante și ajunge să se confrunte cu lipsa de personal și să suporte concurența neloială.


Pierderi de 500 de mil. de euro la buget, provocate de service-urile neautorizate

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2