Date companie
 
 
 
 

Pietonii bucureșteni, amendați de polițiștii de la Rutieră, pe motiv de traversare neregulamentară

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Ianuarie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : politisti, amenda, rutiera, pietoni, neregulamentara, traversare
 

Alertați de numărul mare de decese sau de răniri grave, cauzate de traversarea neregulamentară, polițiștii din Capitală continuă campania de amendare a pietonilor certați cu legea. Cei mai mulți dintre contravenienți își justifică decizia de a traversa prin locuri nepermise prin lipsa timpului, distanțele mari dintre trecerile de pietoni sau prin durerile de picioare.

AMBIANȚĂ "- Procesul verbal, de ce nu-l semnați, ca să scăpați de amendă? - Nu vreau. - Știți cum se traversează strada? - Pe stradă. - Cum? - Pas cu pas. - Amenda este de 70 de lei. Pe viitor, vă rog să traversați numai prin locurile special amenajate, după ce v-ați asigurat."

VOX "Caut și eu drumul cel mai scurt, că mă dor picioarele."

Există însă și pietoni care susțin că nu știu pe unde să traverseze.

VOX "- Acum, îmi explicați pe unde traversez? - Pe la pasaj, doamnă! - Și pe unde traversez?! Văd că nu e zebră! - Pasajul subteran este mai în față."

IOANA STANCU, purtător de cuvânt, B.P.R. București "Traversarea neregulamentară rămâne principala cauză a accidentelor rutiere din Capitală. Mai mult de o treime dintre accidente se produc pentru că pietonul traversează neregulamentar drumul public."

Numai anul trecut, în București, au avut loc peste 300 de accidente rutiere provocate de pietoni. Acestea s-au soldat cu 36 de morți și 300 de persoane rănite grav. Pentru traversarea prin locuri nepermise, pietonii riscă amenzi cuprinse între 70 și 210 lei.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2