Date companie
 
 
 
 

Pilonul II de pensii, motiv de scandal

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Mai 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : pensii, lege, contributii, dragnea, iohannis, ionita, dancila, pilonul, proierct
 

Situația pensiilor românilor provoacă îngrijoarea beneficiarilor, politicienilor din Opoziție, în mediul de afaceri, dar și a reprezentanților societății civile. Problema pensiilor este una cronică și trebuie rezolvată urgent, deoarece se agravează pe zi ce trece, spune Sorin Ioniță, presședintele Expert Forum. Mai grav, la ora actuală nu există un partener credibil de dialog în Guvern, pentru că puterea de decizie în privința finanțelor țarii este la Darius Valcov, condamnat penal în primă instanța la 8 ani de închisore, punctează Ioniță. La rândul lui, fostul premier Victor Ponta a declarat că, în perioada în care a condus Guvernul, i s-a făcut propunerea de a lua bani din Pilonul II de pensii, iar cei care au avut această idee sunt cei care conduc astăzi Guvernul și nu crede că social-democrații au renunțat la acest plan. În contextul disputei privind pensiile, președintele Klaus Iohannis a declarat recent că, în ceea ce privește Pilonul II, este o "harababură totală", cei de la PSD contrazicându-se între ei. Potrivit șefului statului, Executivul și PSD trebuie să răspundă la două întrebări, una referitoare la Pilonul II de pensii și alta referitoare la salarii.

KLAUS IOHANNIS, președintele României "Cred că Guvernul și PSD trebuie să răspundă public, clar, documentat, la două întrebări. Una: ce aveți de gând cu Pilonul II de pensii? Clar, răspicat, cu argumente. Întrebarea a doua pentru Guvern este următoarea: mai aveți bani pentru pensii și salarii până la sfârșitul anului?"

În replică, premierul Viorica Dăncilă a declarat că Executivul are bani de salarii și pensii. Referitor la discuția privind Pilonul II de pensii, Dăncilă a precizat: „Uitați de el. A fost o propunere a Comisie Naționale de Prognoză neagreată de Guvern. Nu pot să vorbesc despre ceva neagreat, nici nu m-am uitat pe propunere”.

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter ”Toate declarațiile oficialilor au venit după ce în spațiul public au fost vehiculate informații cu privire la existența unui proiect de lege privind suspendarea contribuțiilor la Pilonul II de pensii administrate privat și s-a vorbit despre intenția guvernanților de a prelua acești bani. Suspendarea contribuțiilor la Pilonul II ar însemna automat că România are probleme de finanțare a pensiilor și salariilor.”

Liderul PSD, Liviu Dragnea, afirma, în urmă cu câteva zile, că nu există un proiect oficial care să prevadă reforma sistemului de pensii.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2