Date companie
 
 
 
 

Plângere penală împotriva D.S.P. București

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Mai 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : test, primaria, bucuresti, plangere, asistenta, sanatate, centrul, sociala, penala, directia, Berceni, confirmat, coronavirus
 

Tensiuni între Primăria Capitalei și Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, din cauza situației de la Centrul Rezidențial de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Dependente - Berceni. Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București depune plângere penală împotriva Direcției de Sănătate Publică București, pe motiv că nu a testat personalul Centrului din Berceni, unde au fost confirmați cu SARS CoV-2 47 de beneficiari ai serviciilor instituției și 28 de angajați. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au declarat, anterior, că nu are posibilitatea să testeze persoanele din Centru, însemnând 246 de angajati si 233 de beneficiari.

COSMINA STOIAN, reporter ”Potrivit legislației în vigoare, personalul centrelor rezidențiale trebuia testat de către D.S.P. de două ori pe lună. În plus, testele trebuie făcute la apariția primului caz cu simptome de Covid-19. După ce a așteptat trei zile ca D.S.P. București să testeze personalul medical și persoanele internate în centrul medical, Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București a efectuat testarea prin resurse interne.”

Direcția Generală de Asistență Socială informează că testarea celor din Centrul Berceni s-a făcut vineri și sâmbătă, după ce un beneficiar al centrului a fost internat în spital pentru o afecțiune acută, moment în care a fost depistat pozitiv la infectarea cu noul coronavirus. În prezent, toți beneficiarii și angajații depistați pozitivi sunt asimptomatici și au fost internați, în functie de patologiile asociate, la spitalele Colentina, dr. Victor Babeș, dr. Marius Nasta, Monza și Institutul ”Ana Aslan” din Otopeni. La Centrul Rezidențial de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Dependente – Berceni au fost aplicate, deja, măsuri de siguranță sanitară, respectiv autoizolarea personalului la locul de muncă, revizuirea protocoalelor de siguranță medicală și decontaminarea incintelor cu substanțe puternic virucide.


Plângere penală împotriva D.S.P. București

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2