Date companie
 
 
 
 

Planta ornamentala cu efecte...fatale

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Octombrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : spital, droguri, tanar, reghin, seminte, planta, ornamentala, halucinatii, usoare, parc
 

Un tânãr din Regin a ajuns la spital, dupã ce a mâncat semintele unei plante ornamentale. Baiatul in varsta de 22 de ani a aflat de pe internet despre efectele halucinogene ale plantei, a gasit-o in parcul orasului si a mâncat împreunã cu un prieten un pumn de seminte. La putin timp dupã aceea, aceasta a ajuns la Clinica de Psihiatrie din Tîrgu-Mures cu halucinatii severe.

AMBIANTÃ (discutie medic - pacient): "- În ce a constat efectul respectiv? - Dupã cam vreo jumãtate de orã, am început sã ametesc, nu vedeam bine! (...) Cam dupã o orã nu mai tin minte nimica!"

Medicii spun cã tânãrul a fost la un pas sã-si piardã viata.

prof.dr.GABOS GRECU IOSIF, sef Clinicã Psihiatrie, "Avea un comportament halucinator delirant. În asemenea situatii, sã stiti cã se pot întâmpla chiar suicid sau omoruri."

Autoritãtile din Reghin spun cã, de 10 ani, planta se aflã prin parcuri, dar pânã acum nimeni nu s-a gândit sã îi manânce semintele.

NAGY ANDRAS, primar Reghin "Nu stiu dacã existã în nomenclatorul de plante interzise pentru a comercializa. Noi la sectia noastrã de serã cumpãrãm aceste plante. (...) Vom distruge în primul rând aceste plante si nu vom mai planta!"

VOX: "- Sunt foarte frumoase. - Dar stiati cã sâmburii sunt otrãvitori? - Otrãvitori. Am auzit, da."

VOX: "Sunt toxici, da. Sunt otrãvitoare. (...) În parc sã punã un trandafir cã ãia chiar dacã îi mãnâncã fructul nu se întâmplã nimic."

Semintele plantei nu sunt trecute în nomenclatorul drogurilor usoare sau de mare risc. Specialistii spun cã planta creste nu numai în zonele amenajate, ci si pe câmp.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • O tânără din Timișoara, ucisă de fostul iubit ( 21 Septembrie 2019 )

  Crimă în centrul Timișoarei! O femeie în vârstă de 21 de ani a fost înjunghiată mortal, de fostul iubit, vineri seară, în jurul orei 19, pe o alee a parcului din spatele Catedralei din Timișoara, pe unde tânăra se plimba cu o prietenă.

 • Focar de febră Q, la Facultatea de Medicină Veterinară din Cluj-Napoca ( 12 Septembrie 2019 )

  13 studenți și angajați ai Facultății de Medicină Veterinară din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca au fost diagnosticați cu febră Q, o boală care se ia de la animale și nu se transmite de la om la om.

 • Mario Iorgulescu era băut și drogat, când a provocat accidentul mortal ( 12 Septembrie 2019 )

  Au fost anunțate primele rezultate ale analizelor lui Mario Iorgulescu. Fiul șefului Ligii Profesioniste de Fotbal ar fi consumat droguri, după cum reiese din raportul furnizat de medicii legiști. Conform raportului I.N.M.L., Mario...

 • Alergia la ambrozie face ravagii ( 7 Septembrie 2019 )

  Alergia la ambrozie face ravagii printre români! Aproape jumătate de milion de persoane sunt înregistrateca fiind alergice la polenulul acestei plante, se arată într-un comunicat al Ministerului Mediului. Persoanele alergice...

 • Povești de neuitat și aventură, la Stâna de Vale ( 1 Septembrie 2019 )

  A venit, a venit toamna... Dar vacanța continuă pentru cei mari și cei mici care au ales să fugă de aglomerația din marile orașe. La Stâna de Vale, frumoasa stațiune din județul Bihor, părinți, bunici și copii au parte de aer curat și distracție din plin. Cei care vor să exploreze peisajele din Munții Vlădeasa, pot alege să facă plimbări cu bicicleta sau să parcurgă trasee montane. 

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2