Date companie
 
 
 
 

Planta ornamentala cu efecte...fatale

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Octombrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : spital, droguri, tanar, reghin, seminte, planta, ornamentala, halucinatii, usoare, parc
 

Un tânãr din Regin a ajuns la spital, dupã ce a mâncat semintele unei plante ornamentale. Baiatul in varsta de 22 de ani a aflat de pe internet despre efectele halucinogene ale plantei, a gasit-o in parcul orasului si a mâncat împreunã cu un prieten un pumn de seminte. La putin timp dupã aceea, aceasta a ajuns la Clinica de Psihiatrie din Tîrgu-Mures cu halucinatii severe.

AMBIANTÃ (discutie medic - pacient): "- În ce a constat efectul respectiv? - Dupã cam vreo jumãtate de orã, am început sã ametesc, nu vedeam bine! (...) Cam dupã o orã nu mai tin minte nimica!"

Medicii spun cã tânãrul a fost la un pas sã-si piardã viata.

prof.dr.GABOS GRECU IOSIF, sef Clinicã Psihiatrie, "Avea un comportament halucinator delirant. În asemenea situatii, sã stiti cã se pot întâmpla chiar suicid sau omoruri."

Autoritãtile din Reghin spun cã, de 10 ani, planta se aflã prin parcuri, dar pânã acum nimeni nu s-a gândit sã îi manânce semintele.

NAGY ANDRAS, primar Reghin "Nu stiu dacã existã în nomenclatorul de plante interzise pentru a comercializa. Noi la sectia noastrã de serã cumpãrãm aceste plante. (...) Vom distruge în primul rând aceste plante si nu vom mai planta!"

VOX: "- Sunt foarte frumoase. - Dar stiati cã sâmburii sunt otrãvitori? - Otrãvitori. Am auzit, da."

VOX: "Sunt toxici, da. Sunt otrãvitoare. (...) În parc sã punã un trandafir cã ãia chiar dacã îi mãnâncã fructul nu se întâmplã nimic."

Semintele plantei nu sunt trecute în nomenclatorul drogurilor usoare sau de mare risc. Specialistii spun cã planta creste nu numai în zonele amenajate, ci si pe câmp.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2