Date companie
 
 
 
 

Plata taxei auto pentru mașinile înmatriculate înainte de 2007, amânată un an

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Ianuarie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : proteste, masini, taxa auto
 

Dupa ce în ultimele 13 zile mii de protestatari au iesit în strada și au scandat, printre altele, si împotriva taxei auto, guvernantii au hotarat sa o amâne un an, printr-o ordonanță de urgență. Ministrul Mediului a lasat sa se înteleaga că aceasta hotarare a fost luata la cererea strazii.

prin telefon LASZLO BORBELY, ministrul Mediului si Padurilor: "Proprietarii care au masini inmatriculate pana la 1 ianuarie 2007 au inca acest an la dispoziție ca sa poata sa isi vanda masinile (...) Am discutat si in coalitie acesta problema de dialog, acesta este semnalul strazii, politicienii sa aiba un dialog mult mai asezat."

Protestatarii din Piata Universitatii nu au fost insa impresionati de această decizie.

VOX1: "Au crezut ca astfel detensioneaza oarecum situatia. (...) Nu poti sa detensionezi o tara întreaga nemultumita cu astfel de paleative."

VOX2: "Pai le e frica (...) sa nu-l dea afara, de aia a facut.(...) Trebuie scoasa de tot, cum pentru un an? un an e temporar."

Au fost însa si români bucurosi la auzul veștii ca taxa auto a fost amânata până la 1 ianuarie 2013.

VOX: "Nu-mi vine sa cred (rade de bucurie) Curios.Chiar o retrasesem de la vânzare (...) Acum chiar ma bucur,pot sa o vand, sa iau ceva pe ea, pun o diferenta si ma mai innoiesc."

Reprezentantii companiilor de vânzari auto spun ca amânarea taxei nu e o solutie.

CONSTANTIN RAGALIE, manager firma vanzari masini: "Ea va trebui sa fie eliminata total (...) Populatia nu-si mai poate permite sa plateasca o asemenea taxa (...) De cand a fost anuntata legea, piata auto s-a blocat total."

Ministrul Mediului a precizat ca noua taxa auto va ramâne în continuare redusa cu 25%.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2