Date companie
 
 
 
 

Platformă pentru o zonă securitate, de la Atlantic, la Pacific, lansată de București

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Noiembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Romania, ASE, ambasada, cooperare, economica, nato, caragea, kazahstan, platforma, institut, relatii, securitate, atlantic, pacific, kaliyev, corpul, diplomatic
 

Ce mai recentă platformă de creare a unei zone de securitate de la Atlantic la Pacific a fost lansată în Capitală, în cadul unei conferințe desfășurate la Academia de Studii Economice. Evenimentul a avut loc sub înaltul patronaj al Corpului Diplomatic acreditat în România, Ambasadei Republicii Kazahstan la București și Institutului de Relații Internaționale și Cooperare Economică.
Detensionarea situației mondiale și facilitarea rezolvării conflictelor înghețate sunt două dintre problemele pe care elita diplomatică românească și cea euro-asiatică speră să le rezolve prin această platformă.

TALGAT KALIYEV, însărcinatul cu Afaceri al Kazahstanului în România "Desigur, cautam idei despre cum sa realizam o conexiune intre organizatiile internationale de securitate O.S.C.E., O.N.U., N.A.T.O. cum pot acestea coopera pentru pacea mondiala"

ANTON CARAGEA, director I.R.I.C.E. "Secolul 21 nu este catusi de putin un secol al pacii si calmului asa cum a fost zugravit, este un secol al conflictelor si al amenintarilor interstatale. Ca atare, pentru Romania, a face parte din platforma de securitate este o garantie a securitatii, a interesului national."

Participanții la conferința de la A.S.E. au cazut de comun acord că adoptarea unei strategii pe termen lung nu poate fi amânată, în contextul în care N.A.T.O. urmează să adopte un nou cod strategic. Și asta cu atât mai mult cu cât noile conflicte la nivel global pot să distrugă națiunile și să pună sub semnul întrebării fundamentele sistemului de relații externe. De aceea a apărut ca o evidentă necesitate constituirea unei largi platforme pentru securitate și cooperare, care să reunească toate statele și organizațiile decise să respecte principiile internaționale.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2