Date companie
 
 
 
 

"Ploaia de meteori" denumitã și Geminidele, văzută și din România

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Decembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Romania, meteori, targoviste, ploaia, societatea, geminide, astronomica
 

Ultimul și cel mai important eveniment astronomic din acest an, "Ploaia de meteori" denumit și Geminidele, a fost văzut, joi-seară și pe cerul României. Lângã Târgoviște, membrii Societãții Astronomice Române de Meteori, dar și oameni curioși să vadă cu ochii lor fenomenul astronomic, au înfruntat cu vitejie un ger de minus 10 grade Celsius. Iar spectacolul de pe cer a meritat din plin!

AMBIANȚÃ "Uite-l! Ia uite! L-am vãzut pe ãla, Bãlane! Geminidã foarte strãlucitoare!"

Reprezentanții Societății Române de Meteori spun cã, în această perioadă, România este poziționatã foarte bine pentru observații și fotografii. Practic, se pot vedea toți meteorii, pentru cã este lunã nouã.

VALENTIN GRIGORE, președinte, S.A.R.M. "Este un curent de meteori foarte important, e mai spectaculos decât Perseidele din varã, care genereazã meteori cu o frecvențã în perioada maximã de 120 de meteori pe orã."

VOX "Cu stoicism vom sta pânã la final, ca sã vedem maximum. Avem aparate, avem stații radio. Nu are sã ne scape nimic!"

VOX "Pe frigul ãsta fãrã pasiune nu ai putea sã stai. Avem și izoprenã, avem și saci de dormit, avem de toate, cinci straturi de haine."

VOX "O sã se vadã cam 100 de meteori pe orã. Nu este maxim în teorie, o sã fie în practicã."

VALENTIN GRIGORE, președinte, S.A.R.M. "Acest curent de meteori Geminide, se pare cã e generat de un corp ceresc ciudat. Nu e nici cometã, nici asteroid. Se pare cã este o cometã stinsã care în drumul lui prin sistemul solar a lãsat niște particule de materie."

Astronomii din Dâmbovița, Giurgiu, dar și cei din Bucegi, vor trimite imaginile și înregistrãrile radio la N.A.S.A., pentru a fi studiate.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2