Date companie
 
 
 
 

Ploile torențiale au provocat inundații masive în zona Moldovei

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Iunie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : inundatii, moldova, pompieri, mort, rosu, cod, viituri, puhoaie
 

Inundațiile fac prăpăd în țară! Viiturile au răpit două vieți, au izolat localități din zona Moldovei, au acoperit drumuri și au dus la suspendarea traficului feroviar. Ploile torențiale din noaptea de joi spre vineri au provocat dezastrul, iar hidrologii spun că pericolul nu a trecut. Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis o avertizare cod roșu de inundații pentru mai multe râuri din județele Harghita, Covasna, Suceava, Neamț, Bacău și Vrancea, valabil astăzi. În aceste județe, 89 de localități au fost afectate de viituri. O situație deosebită s-a înregistrat în localitatea Ruginești, Vrancea, unde un batrân a murit după ce a fost luat de viitură. Și în județul Bacău, un bărbat de 49 de ani a murit luat de puhoaie. Apele revărsate ale Trotușului acoperă kilometri întregi pe DN 2 și pe ruta feroviară spre Adjud. Oamenii din Comănești, Bacău, sunt în pragul disperării. Mai multe localități sunt izolate, iar un echipaj de la ambulanță și unul de pompieri au ramas blocate într-un sat din cauza puhoaielor. Râul Trotus s-a umflat atât de tare, încât localnicii au fost nevoiți să ridice un dig din saci cu nisip. Și cel mai important drum din Moldova E85 a fost acoperite de viitură.

VOX "Suntem pe E 85. Este a patra portiune de drum total inundată. În Sascut, curțile erau practic rase. Apa le trecea de genunchi. Multe autoturisme trec în coloana escortate de mașini de politie."

VOX "De la Pufești, cum vii spre Focșni, se merge prin apă pe european."

La Ardeoani, apele umflate au navalit în curți și în case.

AMBIANȚĂ "Am o mie de litri de vin, mai scoate ceva."

AMBIANȚĂ "Uite covoare persane. Uite ce e aici!"

În județul Neamț, un drum a fost distrus de ape și unitățile școlare din mai multe localități au fost închise. Și traficul feroviar este afectat. Zece trenuri au fost anulate din cauza închiderii circulației între Adjud și Pufești, iar altele circulă pe o rută ocolitoare. Patru localități din judetul Neamț și câte una din județele Harghita și Suceava au rămas fără energie electrică. O intervenție dramatică a avut loc în judetul Suceava, în apropiere de Fălticeni. Mai mulți cai au fost salvați din mijlocul viiturii. Pompierii au intervenit să salveze animalele înconjurate de ape, pe o fâșie de pamânt. Un pompier legat cu o frânghie s-a aventurat în apa care îi ajungea până la brâu. El a făcut față puhoaielor și a reușit să ajungă la caii și să-i salveze.
Fenomen meteo neobișnuit și în Tulcea. O tornadă a măturat orașul Niculițel, provocând panică printre localnici. 12 acoperisuri au fost luate de vârtej și mai mulți copaci au fost dezrădăcinați. În zonă au venit autoritățile și salvatorii de la ISU, pentru a evalua pagubele și pentru a-i duce pe sinistrați la adăpost. Meteorologii avertizează că ploile nu se opresc. În zilele următroare vremea frumoasă va alterna cu ploi torențiale însoțite de descărcări electrice.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2