Date companie
 
 
 
 

PNL susține reducerea contribuțiilor sociale pentru angajatori

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 August 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : buget, pnl, remaniere, antonescu, masuri, finante, contributii, ministrul, sociale, biroul, 2014, chitoiu
 

Contribuții sociale mai mici pentru angajatori! Asta promit liderii PNL, pentru anul viitor! Chiar ministrul de Finanțe, Daniel Chițoiu, a anunțat joi seară, după ședința Biroul Permanet Național al PNL, că a fost mandatat să pună la punct trei măsuri de politică fiscal-bugetară, care să fie susținute la elaborarea bugetului pe 2014. Prima dintre acestea ar fi reducerea cotelor de contribuție socială cu 3%. Chițoiu a precizat că reducerea CAS ar presupune, în primă instanță, o influență negativă asupra bugetului de stat, dar se mizează pe o reducere a evaziunii fiscale și o conformare a contribuabililor. Potrivit ministrului de Finanțe, liberalii speră să se obțină același efect precum cel de la introducerea cotei unice.

DANIEL CHIȚOIU, ministrul Finanțelor "Reducerea cotelor de contributie sociala cu 3%. În programul de guvernare ne-am asumat că va reduce cotele de contributie socială, cu 5%, pe intregul mandat de guvernare. Reducerea cotelor de contributii sociale au rol de a reduce evaziunea fiscala. E solicitata de multi ani de companii si va avea, ca efect, crearea de noi locuri de muncă."

La reuniunea Biroului Permanent Național al PNL, Crin Antonescu pus pe tapet activitatea tuturor miniștrilorliberali din guvernul condus de Victor Ponta. În centrul atenției s-a aflat ministrul de Finanțe, Daniel Chițoiu, acuzat, recent, de liderii PNL din teritoriu, cã pactizeazã cu PSD. După ședință, Antonescu a dat asigurări că șeful Finanțelor nu este pasibil de remaniere, cel puțin momentan.

CRIN ANTONESCU, președinte PNL "O remaniere se poate face oricând. Nu am stabilit niciodatã cã, la sfârșitul lui august, vom face o remaniere. Am spus si eu, ca presedinte al unui partid de guvernare, cã nu am și nu cunosc în partid intenții pentru vreo remaniere. A spus primul ministru, în repetate rânduri și recent, cã nu are în vedere o remaniere în acest moment. Pe parcursul guvernãrii, oricând pot surveni remanieri. Cea mai mare parte a lor a avut in vedere activitatea, proiectele, actiunile ministrului Finantelor. Nu am avut de-a face cu nemultumiri, solicitări de remaniere.

În prezent, contribuțiile pentru pensie sunt de 20,8% din salariul brut la angajator și de 10,5% la angajat. Potrivit lui Chițoiu, construcția bugetară pe anul 2014 nu permite o reducere mai mare de 3% a contribuțiilor sociale. O a doua măsură de politică fiscal-bugetară, avută în vedere de PNL, vizează revizuirea sistemului de redevențe. Daniel Chițoiu a menționat că România este pe unul dintre ultimele locuri în ceea ce privește nivelul redevențelor, colectarea situându-se în jurul a 4%, față de media UE, de 8%. Și, nu în ultimul rând, o altă măsură menționată de Chițoiu se referă la alocarea cu prioritate, în bugetul pe 2014, a resurselor în domeniul infrastructurii. El a declarat că impactul asupra bugetului de stat ar fi evaluat la 3,3 miliarde de lei.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2