Date companie
 
 
 
 

Podul Traian, din centrul orașului Cluj-Napoca, s-a surpat

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 August 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : cluj, traian, podul, surpat
 

Pericol în centrul orașului Cluj-Napoca! Podul Traian, intens circulat, s-a surpat pe o porțiune de 20 de metri. Pe acest pod trec, zilnic, camioane, autobuze și troleibuze. Experții spun că podul a cedat din cauza vechimii și a traficului greu.

MIHAI ILIESCU, expert în construcția podurilor "Practic, din greutatea proprie, din cauza uzurii betonului, a sării, dar și a vibrațiilor care s-au întâmplat, acest trotuar s-a surpat și s-a lăsat."

Primăria Clujului a mobilizat mai multe echipe de muncitori, pentru a ridica bucata de pod dislocată. Îndepărtarea porțiunii dislocate din Podul Traian s-a dovedit o operațiune complicată, din cauză că se sprijinea pe o importantă conductă de apă. Din fericire, conducta nu a fost avariată, altfel, zeci de mii de clujeni ar fi rămas fără apă potabilă. După ore întregi de eforturi, structura a fost ridicată cu ajutorul a două macarale.

GHEORGHE ȘURUBARU, viceprimar, Cluj-Napoca "Am venit cu ultilaje, cu trailer, cu tot ce trebuie, pentru a reuși să ridicăm acea parte. Vom elimina bucățile care s-au ridicat. Vom securiza zona."

Clujenii cred că podul trebuia reabilitat la timp, nu lăsat de izbeliște.

VOX "Trebuie rezolvat corespunzător și un lucru nou e bine făcut și va rezista. Pe când un lucru vechi, dacă nu-l repari sau nu-l întreții, poți să ai surprize."

VOX "Este un pericol! Se putea întâmpla cu o mașină, autobuz."

În urmă cu patru luni, o femeie de 83 de ani a fost la un pas de moarte după ce a căzut printr-o crăpătură a podului. Lucrările la Podul Traian au început în 1937, și au continuat până după al doilea război mondial. Ultima consolidare datează din 1972. Acum, administrația Clujului trebuie să găsească o soluție pentru reabilitarea podului, așa că problema va fi inclusă pe ordinea de zi, la următoarea ședință a consiliului local.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Accident mortal, pe un drum din județul Cluj ( 2 Decembrie 2019 )

  Tragedie pe DN 75 în județul Cluj, între localitățile Mihai Viteazul și Cornești! Doi oameni au murit, iar unul a suferit leziuni grave, după impactul dintre o mașină și un camion. Tragedia s-a produs în momentul în care camionul...

 • Focar de febră Q, la Facultatea de Medicină Veterinară din Cluj-Napoca ( 12 Septembrie 2019 )

  13 studenți și angajați ai Facultății de Medicină Veterinară din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca au fost diagnosticați cu febră Q, o boală care se ia de la animale și nu se transmite de la om la om.

 • CFR Cluj, meci caritabil pentru Alexandra ( 5 Septembrie 2019 )

  CFR Cluj se alătură campaniei "Făuritorii de minuni" pentru a o sprijini pe Alexandra, o fetiță de cinci ani care s-a născut cu o malformație rară: nu are urechi, nici canale auditive, nici pavilioane. Campioana României la fotbal...

 • Turul României la Ciclism, aproape de start ( 3 Septembrie 2019 )

  O săptămână până la startul celei de a 52-a ediții a Turului României, una dintre cele mai prestigioase curse de ciclism din Sud-Estul Europei. Maratonul sportului pe două roți se va desfășura în perioada 11-15 septembrie.

 • Festivalul Electric Castle de la Bonțida, în desfășurare ( 19 Iulie 2019 )

  S-a dat startul celei de-a șaptea ediții a Festivalului Electric Castle! 250 de artișți vor concerta pe cele 10 scene amplasate în zona Castelului Banffy din Bonțida, în județul Cluj, în perioada 17-22 iulie. Nume cunoscute ale muzicii internaționale...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2