Date companie
 
 
 
 

Poliția de Frontieră, 150 de ani de la înființare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Iulie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : politia, herastrau, ani, bucuresteni, masini, parc, frontiera, aniversare, lacul, arta, tehnica, lupte, 150, barci, etv, martiala
 

Moment aniversar, pentru Poliția de Frontieră! Împlinirea a 150 de ani de existență a Poliției de Frontieră a fost marcată printr-un eveniment organizat în Parcul Herăstrău din București. Polițiștii s-au adunat în parc, unde a fost prezentată tehnica modernă din dotare, dar și mașinile, ATV-urile și bărcile de intervenție utilizate în misiuni. Într-o zi obișnuită, polițiștii din imagine supraveghează frontiera cu Ucraina și sunt cu ochii în patru, pentru a-i prinde pe traficanți. Cu ajutorul acestor bărci, de exemplu, au fost făcute capturi impresionante. De ziua Poliției de Frontieră, însă, bărcile au devenit mijloc de agrement pe lacul Herăstrău, iar bucureștenii au profitat din plin de această oportunitate.

AMBIANTA "- Viitorii polițiști de frontieră? - Să sperăm că da! - Ce-i învățați astăzi? - Primele taine ale Poliției de Frontieră pe apă."

VOX "- Vrei să te faci polițist? - Da! - De ce? Îți place uniforma? - Da!"

Oamenii s-au oprit și la standurile Poliției de Frontieră, unde au avut ocazia să vadă în ce constă tehnica de observare, care conține, printre altele, aparate de vedere pe timp de noapte cu intensificare de imagine, echipamente pentru detecția documentelor false și a elementelor de siguranță sau aparatura de termoviziune. De asemenea, au urmărit cu interes exercițiile de lupte și artă marțială executate cu multă măiestrie de polițiști.

FABIAN BĂDILĂ, purtător de cuvânt, Poliția de Frontieră "Au fost mai multe reprezentații de autoapărare, efectuate de colegii mei din Poliția de Frontieră. Majoritatea dintre ei, campioni mondiali, europeni. Am avut și o paradă cu uniforme folosite de grăniceri."

În 24 iulie se împlinesc 150 de ani de când Alexandru Ioan Cuza a semnat decretul domnesc de unire a corpurilor grănicerești. Prin acțiunea din Parcul Herăstrău, Poliția de Frontieră Română a dorit să fie aproape de oamenii în slujba cărora își desfășoară activitatea de zi cu zi.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2