Date companie
 
 
 
 

Poliția ”galactică” a lui Oprescu

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Septembrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : politia, bucuresti, liber, Oprescu, legea, popa, Razvan, public, acces, informatii, locala, trasparenta, interes
 

Transparența în unele instituții publice a atins un nivel de alertă! De multe ori angajații în slujba contribualului plătitor de taxe caută subterfugii pentru a evita publicarea de informații de interes public.Nu face excepție de la această lipsă de transparență nici Poliția Locală a Municipiului București.În data de 17 iulie 2014 postul nostru de televiziune a trimis acestei instituții o solicitare prin care cerea un punct de vedere oficial privind cazul angajatului Poliției Locale a Municipiului București, care a amenințat un grup de cetățeni cu fraza "Vă iau și vă omor pe toți!".Imaginile filmate de un amator au fost postate pe rețeau youtube ulterior preluate și difuzate de televiziunile naționale. În e-mail solicitam informații despre eventualele masuri in acest caz, din dorința de a informa corect publicul telespectator.Din păcate poliția locală a municipiului București nu s-a sinchisit să dea un răspuns solicitării noastre cu toate ca legea nr. 544 din 12 octombrie 2001 specifică clar liberul acces la informațiile de interes public.După aproape două luni de la solicitare purtătorul de cuvânt al instituției domnul Răzvan Popa oferă un punct de vedere oficial.

prin telefon RĂZVAN POPA, purt. de cuv. Poliția Locală a Municipiului București ”Eu, din câte știu, în momentul în care se publică un material fără poziția instituției respective, mai ales în condiția în care specificați în acel material că ați încercat să obțineți poziția noastră și nu ați reușit, în condițiile acestea, logic, iarăși spuneți-mi la ce vă mai trebuie răspunsul?”

Articolul 7 al legii nr. 544 din 12 octombrie 2001 specifică foarte clar că autoritățile și instituțiile publice au obligația să răspundă în scris la solicitareainformațiilor de interes public în termen de 10 zile sau, după caz, în cel mult 30 de zile de la înregistrarea solicitării,în funcție de dificultatea,complexitatea, volumul lucrărilor documentare și de urgența solicitării.În cazul în care durata necesară pentru identificarea și difuzarea informației solicitate depășește 10 zile, răspunsul va fi comunicat solicitantului în maximum 30 de zile, cu condiția înștiințării acestuia în scris despre acest fapt în termen de 10 zile.Refuzul comunicării informațiilor solicitate se motivează și se comunică în termen de 5 zile de la primirea petițiilor.După cum se poate observa legea nu specifică că apariția unui material legat de solicitare anuleaza răspunsul pe care instituția publică este obligată să-l acorde mass media.În această ordine de idei nu ar mai trebui să ne mire nici punctul de vedere al primarului general al capitalei Sorin Oprescu care numeste poliția locală a municipiului București, aflată în subordinea sa instituție interplanetară.

SORIN OPRESCU, primarul general al Capitalei ”Îmi cer scuze, nu știu cazul respectiv, o să-l sun pe comandantul poliției interplanetare și am să-l întreb despre aceasta.”

Aceste derapaje ale unor oameni ai legii plătiți să apere interesele contribuabililor și nu sa-i amenințe ridică un mare semn de întrebare despre modul în care se fac angajări în aceste instituții.

VOX ”Din păcate, la noi, nepotismul, pilele și relațiile nu au dispărut și nu știu dacă vor dispărea vreodată.”

VOX ”Nu mă mai miră nimic, sunt foarte mulți polițiști care amenință într-un fel sau altul pe mine nu mă mai miră nimic, suntem chiar obișnuiți.”

VOX ”De primărie, de sector, treaba este că nu prea își fac treaba, asta este nenorocirea.”

Suma din bugetul Primariei Capitalei, acordată Poliției Locale, nu este deloc de neglijat: aproape 50 de milioane de lei, adică mai mult de 12 milioane de euro cheltuiți în fiecare an pe ordine publică! Ancheta nu se oprește aici. Postul nostru de televiziune vă va ține la curent si va relata orice derapaj al instituțiilor statului, plătite să vegheze asupra cetățenilor.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2