Date companie
 
 
 
 

Poliția vrea un nou Cod Rutier, mult mai drastic

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 August 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : amenzi, viteza, cod rutier
 

Veste proasta pentru vitezomani! Politia vrea sa schimbe Codul Rutier si sa introduca amenzi usturatoare pentru cei care apasa prea mult pedala de acceleratie. In cazul șoferilor care depășesc limita de viteza, noul Cod Rutier are o surpriză neplăcută: amenzile pot ajunge și la doua mii de euro. Permisele de conducere nu vor mai putea fi suspendate sau ridicate atât de ușor. De exemplu, pentru depășirea liniei continue, nu trebuie să fie necesară o astfel de măsură.

PAUL TOMA, comisar-sef Politia Rutierã: "Propunerea noastrã vizeazã mãrirea cuantumului amenzii pentru faptele generatoare ale accidentelor rutiere, deci inclusiv pentru vitezã. Nu a fost stabilit, deocamdatã, un cuantum referitor la acest aspect."

LUCIAN DINITÃ, comisar-sef Politia Rutierã: "Cât priveste confiscarea, ea ar fi utilã, dar noi am gândit si o alternativã la o astfel de mãsurã în sensul suspendãrii dreptului de a conduce pe o perioadã mult mai lungã de timp si gândim si la o mãsurã tot de suspendare pe o perioadã mai lungã de timp si în cazul violentelor în trafic."

LIVIU POPA, seful Politiei Române: "I-as da o amendã usturãtoare, nu cred cã este o solutie, si aici cred cã putem vorbi de punctele de penalizare pe care le avem, nu cred cã este o solutie sã aplicãm aceste puncte, nu au niciun efect."

Printre celelalte modificări sînt incluse și transformarea procesului verbal prin care se constată amenda în executoriu, care nu paote fi contestat. Politia vrea să introducă legea răspunderii obiective, după modelul Ungariei, care- la un an după adoptarea actului normativ- și-a redus numărul accidentelor. Această lege prevede ca tot ce înseamnă răspundere contravențională să cadă pe proprietarul mașinii cu care s-a comis neregula, indiferent de cine o conduce. Noua strategie de sigurantã rutierã a fost propusã Executivului. Parlamentul va decide, însã, dacã propunerile vor fi transpuse în lege.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2