Date companie
 
 
 
 

Politicienii se bat în premii acordate elevilor eminenți

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 August 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : boc, elevi, primarie, premii, consiliul, judetean, uioreanu
 

Bătaie politică, pe premianți! După ce primarul Clujului, Emil Boc, le-a dat câte o mie de lei elevilor care au luat nota maximă la bacalaureat, președintele Consiliului Județean, Horea Uioreanu, ridică ștacheta! El a dublat suma oferită elevilor, de către Primărie, și, în plus, i-a premiat și pe cei care au luat 10 la Evaluarea Națională. Întreagă "luptă" politică nu poate fi decât în avantajul elevilor eminenți.

HOREA UIOREANU, președinte, Consiliul Județean Cluj "- Suma e dublă, față de primarie. - E o concurență cu domnul Boc? - Nu! Și anul trecut am dat tot 2.000. Fiecare, cât poate pune la dispozitie."

Pe lângă elevii de nota 10, atât Primăria Cluj, cât și Consiliul Județean, l-au premiat pe elevul cu sindrom Down, care a promovat examenul de bacalaureat. Până acum, autoritățile nici nu știau de existența lui.

EMIL BOC, primarul Clujului "- Ați făcut ceva, pentru acel copil, anterior? - Am făcut, ce fac institutiile statului! - Deci, nu știați de el? - Știam, în măsura în care este prins într-o structură institutională. Nu știu de politica Consiliului Județean, dar e bine ca oricine să aprecieze performanța, de oriunde vine."

În plus, Primăria a alocat 16.000 de lei și pentru cele șase școli, din care provin elevii cu medii de 10. Copiii sunt încântați de banii primiți de la autoritățile locale..

VOX "E o sumă simbolică. Își arată aprecierea, față de noi! Nu mi se pare importantă suma, în sine, ci gestul."

VOX "Probabil, se premiază după anumite criterii. Bugetul, sigur e alocat într-un mod, la primarie, și, altul, la Consiliul Județean. Nu vad de ce ar fi concurență!"

Reprezentanții administrației județene speră ca elevii de excepție să rămână să studieze în Cluj.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Priorități pentru Bragadiru ( 21 Iulie 2021 )

  Atragerea fondurilor europene, o prioritate pentru noul edil al orașului Bragadiru. Gabriel Lupulescu și-a preluat oficial mandatul de primar al orașului Bragadiru. După depunerea jurământului, în fața prefectului Daniel Tudorel Zamfir și în prezența membrilor Consiliului Local Bragadiru și a mai multor simpatizanți, noul edil a anunțat că se va apuca de treabă pentru a onora încrederea persoanelor care l-au votat.

 • Trei elevi, eliminați de la Evaluarea Națională ( 25 Iunie 2021 )

  Trei elevi au fost eliminați de la proba de matematică a Evaluării Naționale, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Elevii au fost descoperiți, joi, cu telefoane mobile în sala de examen, lucru...

 • A început Evaluarea Națională ( 22 Iunie 2021 )

  Emoții mari, astăzi, pentru viitorii liceeni! Absolvenții de clasa a VIII-a au susținut prima probă a examenului de Evaluare Națională: cea la limba și literatura română. Elevii au avut de rezolvat două subiecte, cu un total de 16 cerințe. 

 • Festivitate de absolvire a elevilor de-a VIII-a, la Liceul Teoretic Național din București ( 12 Iunie 2021 )

  Momente emoționate, pentru absolvenții clasei a VIII-a din cadrul Liceului Teoretic Național din București! La festivitatea de absolvire au participat elevi, cadre didactice, dar și părinții adolescenților...

 • De mâine, toți elevii bucureșteni se întorc fizic la școală ( 18 Mai 2021 )

  Elevii bucureșteni se întorc în bănci! Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență București a hotărât ca toți elevii să se întoarcă fizic la cursuri începând de mâine. Decizia a fost luată ca urmare...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2