Date companie
 
 
 
 

Politicienii se bat în premii acordate elevilor eminenți

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 August 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : boc, elevi, primarie, premii, consiliul, judetean, uioreanu
 

Bătaie politică, pe premianți! După ce primarul Clujului, Emil Boc, le-a dat câte o mie de lei elevilor care au luat nota maximă la bacalaureat, președintele Consiliului Județean, Horea Uioreanu, ridică ștacheta! El a dublat suma oferită elevilor, de către Primărie, și, în plus, i-a premiat și pe cei care au luat 10 la Evaluarea Națională. Întreagă "luptă" politică nu poate fi decât în avantajul elevilor eminenți.

HOREA UIOREANU, președinte, Consiliul Județean Cluj "- Suma e dublă, față de primarie. - E o concurență cu domnul Boc? - Nu! Și anul trecut am dat tot 2.000. Fiecare, cât poate pune la dispozitie."

Pe lângă elevii de nota 10, atât Primăria Cluj, cât și Consiliul Județean, l-au premiat pe elevul cu sindrom Down, care a promovat examenul de bacalaureat. Până acum, autoritățile nici nu știau de existența lui.

EMIL BOC, primarul Clujului "- Ați făcut ceva, pentru acel copil, anterior? - Am făcut, ce fac institutiile statului! - Deci, nu știați de el? - Știam, în măsura în care este prins într-o structură institutională. Nu știu de politica Consiliului Județean, dar e bine ca oricine să aprecieze performanța, de oriunde vine."

În plus, Primăria a alocat 16.000 de lei și pentru cele șase școli, din care provin elevii cu medii de 10. Copiii sunt încântați de banii primiți de la autoritățile locale..

VOX "E o sumă simbolică. Își arată aprecierea, față de noi! Nu mi se pare importantă suma, în sine, ci gestul."

VOX "Probabil, se premiază după anumite criterii. Bugetul, sigur e alocat într-un mod, la primarie, și, altul, la Consiliul Județean. Nu vad de ce ar fi concurență!"

Reprezentanții administrației județene speră ca elevii de excepție să rămână să studieze în Cluj.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • România împrumută bani, pentru a construi închisori ( 5 Decembrie 2019 )

  Închisori construite din împrumut! Legea recursului compensatoriu a fost abrogată, dar România trebuie să se conformeze directivei europene privind asigurarea condițiilor decente în penitenciare. Prin urmare, statul român...

 • Testele PISA: Analfabetismul funcțional a ajuns la 44% ( 3 Decembrie 2019 )

  Situație îngrijorătoare pentru România! Analfabetismul funcțional în țara noastră a crescut la 44%, de la 39%, acum patru ani. Așa arată testele PISA 2018 - Programul pentru Evaluarea Internațională a Elevilor, dezvoltat de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică. Este cel mai slab punctaj înregistrat de România la testele PISA la care a participat, în 2009, 2012, 2015 și 2018, și, totodată cel mai slab rezultat din Uniunea Europeană.

 • Profesorul de sport violent, împiedicat să intre în școală ( 26 Noiembrie 2019 )

  Profesorul de sport de la școala din Șanț, județul Bistrița-Năsăud, care a fost condamnat după ce a lovit doi elevi, nu este lăsat să intre în unitatea de învățământ. Părinții protestează încă de luni, față de revenirea cadrului didactic...

 • Lecție de astrofizică pentru elevii Școlii Gimnaziale nr. 59 din București ( 25 Noiembrie 2019 )

  Fizica poate fi extrem de captivantă și distractivă! Elevii Școlii Gimnaziale nr. 59 ”Dimitrie Sturdza” din Capitală au avut ocazia să descifreze tainele astrofizicii într-un mod inedit. Ghid le-a fost fizicianul și cercetătorul Cristian Presură.

 • Ar putea fi permis, în curând, accesul la liceu al elevilor cu medii sub 5 ( 22 Noiembrie 2019 )

  O nouă perspectivă pentru elevi! Ministerul Educației supune dezbaterii publice un proiect menit să modifice un ordin al fostului ministru, care interzicea accesul la liceu al elevilor cu medii sub 5. Astfel, potrivit noilor...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2