Date companie
 
 
 
 

Polițist cercetat pentru purtare abuzivă, după ce ar fi lovit doi bătrâni

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Februarie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : politist, abuz
 

Metode originale de aplicare a legii, în comuna doljeană Țuglui, acolo unde șeful de post a băgat în spital doi bătrâni, care au refuzat să semneze un proces verbal, în calitate de martori. Incidentul a avut loc imediat după ce polițistul a oprit în trafic un moped, condus de un tânăr care nu deținea permis. Omul legii i-a întocmit proces verbal, însă avea nevoie și de un martor, așa că l-a rugat pe un bătrân, în vârstă de 75 de ani, să semneze documentul. Acesta a refuzat și, după ce a fost imobilizat, s-ar fi ales cu mâna fracturată. O femeie de 73 de ani a intervenit în apărarea consăteanului agresat, dar a fost împinsă de polițist și, în cădere, s-ar fi lovit la cap de o piatră.

AMBIANȚĂ ION BADEA, bătrân agresat: "S-a repezit pe mine. M-a luat de mâna dreaptă, mi-a sucit mâna. Ce să mai fac? Om bătrân. M-a întors și să mă bage în mașină. (...) M-a dus la spital, mi-a băgat mâna în ghips."

AMBIANȚĂ bătrâna agresată: "Am început să strig: Ce aveți cu el, că e bătrân și e bolnav, de ani de zile? (...) A început să pună mâna pe mine. Zic, de ce mă împingeți, că nu vă făcurăm nimic. M-a luat, m-a aruncat cu fața în sus, cu capul de piatra asta."

Victimele spun că vor depune plângere împotriva polițistului, după ce își vor scoate certificat medico-legal. La rândul său, omul legii susține că bătrânii l-au înjurat.

AMELIA CĂPRĂRIN, purtător de cuvânt, I.P.J. Dolj: "Din primele declarații ale polițistului, rezultă faptul că bătrânul tulbura liniștea și ordinea publică și i-a adus mai multe injurii, motiv pentru care polițistul a încercat să-l imobilizeze. Astfel, a rezultat rănirea bătrânului."

După declanșarea anchetei, șeful de post a cerut să fie eliberat din funcție și retrogradat.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2