Date companie
 
 
 
 

Polițiștii au ieșit din nou în stradă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Noiembrie 2022
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Protest politie penitenciare
 

Un nou miting al polițiștilor care își vor drepturile. Acțiunea de protest, organizată de Sindicatul Polițiștilor Europeni Europol și Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare a avut loc în fața Ministerului Muncii și Solidarității Sociale. Angajații MAI cer, printre altele, acordarea integrală a diferențelor salariale restante, actualizarea normelor legale de hrană și echipare și a salariului de grad plafonat la valoarea de acum 13 ani și indexarea pensiilor militare și a salariilor, corelat cu inflația reală.

COSMIN ANDREICA, președinte, Sindicat EUROPOL

”Polițiștii au fost, de fiecare dată, sacrificații de serviciu, în timp ce celelalte categorii socio-profesionale beneficiază deja de legea salarizării. Noi suntem, în continuare, amânați, suspendați, prorogați. Le transmitem guvernanților, că în situația în care nu vor înțelege că cel puțin nivelul de salarizare stabilit prin lege în 2017 nu va fi aplicat, vom boicota, prin toate mijloacele, aderarea României la Schengen.”

”Nu am venit doar pentru salariu aici. E vorba de siguranța cetățeanului, care tinde să dispară în viitor cu acești incompetenți, care sunt numiți politic, sclavi în sistem piramidal. Gândiți-vă că o singură patrulă de poliție asigură siguranța cetățenilor pe șapte localități la noi în țară.”

”Având în vedere că clasa politică și-a mărit salariile, la noi nimic nu este schimbat, ne-au amăgit cu 30%, 50% mărire și în continuare nu ni se aplică legea care este în vigoare la momentul de față.”

Sindicaliștii mai reclamă și condițiile extrem de dure în care lucrează, comparativ cu alte domenii în care salariaților nu li se impun restricții, interdicții, integritate absolută și o disponibilitate permanentă.


Polițiștii au ieșit din nou în stradă

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2