Date companie
 
 
 
 

Politistii ii invata pe romii din Ilfov cum sa se fereasca de hoti

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Iulie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : primaria, romi, politisti, Ilfov, paza, vidra, jafuri
 

În contextul jafurilor din ultima perioadã, oamenii legii din Ilfov i-au sfãtuit pe romi sã apeleze la firme de pazã atunci când transportã sume mari de bani. Romii nu sunt insa prea convinsi de utilitatea unei asemenea masuri de protectie. Discutia a avut loc in cadrul unei intalniri intre politisti, reprezentanti ai mai multor firme de pazã din Capitalã, agenti de interventie si liderii romilor, organizata de primãria din Vidra, judetul Ilfov.

AMBIANTÃ "Referitor la transportul de valori, acesta se face cu masini blindate, semiblindate, în conditii de maximã sigurantã."

AMBIANTÃ "Dumneavoastrã aveti obligatia atât a asigurãrii cu sisteme de alarmare, pazã fizicã, dupã caz, a sediilor societãtilor unde vã desfãsurati activitatea, cât si a asigurãrii pazei transporturilor monetare. Toate prevederile le aveti în pliantele pe care vi le-am fãcut, cu rugãmintea de a le studia spre conformare."

VOX "- Stiti sã cititi aici pe plinate? - Pe ce? - Pe ce v-au dat politistii... - Nu stiu carte."

Unul dintre romi a înteles pânã la urmã ce vor autoritãtile si s-a apucat sã le explice si celorlati.

VOX "Noi trebuie sã gãsim o formulã prin care sã prevenim necazurile astea. Ei îsi asumã responsabilitatea cã te iau de acasã, te duc la bancã, te aduc înapoi. Rãspunde. Si de banii ãia, si de valorile alea."

VOX "- Credeti cã e bine sã se punã pazã? - Din partea mea nu e bine, cã am trãit 40 de ani fãrã pazã. Eram noi pazã la casele noastre."

De la vorbe pânã la fapte e totusi cale lungã. Deocamdata, romii sunt convinsi ca nu au de ce sa apeleze la serviciile firmelor de paza, de vreme ce exista politisti platiti din banii contribuabililor.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2