Date companie
 
 
 
 

Polițiștii, jandarmii și militarii, recompensați cu bani pentru orele lucrate suplimentar

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Iunie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : guvern, militari, urgenta, bani, jandarmi, ore, politisti, ordonanta, suplimentare
 

Orele lucrate suplimentar de polițiști, jandarmi și militari vor fi recompensate cu bani! Astfel, pentru zilele de sâmbătă, duminică dar și pentru sărbătorile legale, aceștia vor primi 75% din salariul de bază. Măsura va fi aplicată în baza unei ordonanțe de urgență a Guvernului, prin care sunt majorate sporurile militarilor, polițiștilor și a celorlalți angajați din instituțiile de apărare, ordine și siguranță publică. Ordonanța, care va intra în vigoare la 1 iulie, va fi valabilă doar pentru anul 2014.

prin telefon: MIRCEA DUȘA, ministrul Apărării "Misiunile militare de la Interne, M.Ap.N. sau serviciile secrete, au un anumit specific și nu reușim să compensam prin liber orele lucrate suplimentar. În O.U.G. există o reglementare pentru acordarea de sproruri în bani."

Chiar dacă a fost adoptată această ordonanță, militarii nu vor putea să renunțe la zilele libere primite ca recompensă pentru orele suplimentare lucrate, în favoarea banilor.

prin telefon: MIRCEA DUȘA, ministrul Apărării "Principiul de bază este cu timp liber. Eu cred că s-a rezolvat o nedreptate facută militarilor și este un lucru destul de bun."

Ordonanța se aplică și militarilor care vor pleca la pregătire profesională în alte țări.

prin telefon: MIRCEA DUȘA, ministrul Apărării "O.U.G. reglementează drepturile militarilor care vor pleca la pregătire în Spania și S.U.A. Este vorba de piloți și personal tehnic, care vor deservi avioanele F16, fie că este vorba despre persoane navigant, tehnic sau piloți, și trebuie să cream cadrul legislativ pentru salariazarea lor."

Cum ordonanța este valabilă doar pentru anul 2014, ministrul Apărării a anunțat că pentru anul următor va fi nevoie de o altă ordonanță, pentru ca militarii, jandarmii și polițiștii să fie răsplătiți pentru munca depusă.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Ludovic Orban, premierul desemnat pentru formarea noului guvern ( 15 Octombrie 2019 )

  Ludovic Orban este premierul desemnat pentru formarea noului guvern. Anunțul a fost făcut de președintele Klaus Iohanis, într-i declarație de pres susinută după încheierea ultimei runde de consultări cu liderii partidelor...

 • C. Ivan: Dăncilă, o țintă ușoară pentru politicieni mărunți ( 11 Octombrie 2019 )

  Reacțiile după moțiunea de cenzură nu au întârziat să apară! Cătălin Ivan, candidatul Alternativei pentru Demnitate Națională la președinția României, susține că a fost mai degrabă o moțiune pusă în mișcare din rațiuni electorale și care nu convinge pe nimeni.

 • Moțiunea de cenzură a fost aprobată ( 10 Octombrie 2019 )

  Guvernul Dăncilă a căzut! Moțiunea de cenzură inițiată de Opoziție a fost adoptată de către Parlament cu 238 de voturi 'pentru'.

 • Noile propuneri de interimari, respinse de președintele Iohannis ( 4 Octombrie 2019 )

  Premierul Viorica Dăncilă nu se lasă intimidată de refuzul președintelui Klaus Iohannis de a accepta numiri de noi miniștri. Ea a pregătit noi propuneri de miniștrii interimari și le-a înaintat către Palatul Cotroceni.

 • Contrabandiștii de motorină, prinși în flagrant, pe Dunăre ( 4 Octombrie 2019 )

  Contrabandă cu motorină, pe Dunăre! Procurorii D.I.I.C.O.T. Brăila au destructurat o rețea infracțională care făcea trafic de motorină pe Dunăre. Grupul infracțional organizat, sprijinit de mai mulți polițiști de la Poliția...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2