Date companie
 
 
 
 

Polițiștii, jandarmii și militarii, recompensați cu bani pentru orele lucrate suplimentar

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Iunie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : guvern, militari, urgenta, bani, jandarmi, ore, politisti, ordonanta, suplimentare
 

Orele lucrate suplimentar de polițiști, jandarmi și militari vor fi recompensate cu bani! Astfel, pentru zilele de sâmbătă, duminică dar și pentru sărbătorile legale, aceștia vor primi 75% din salariul de bază. Măsura va fi aplicată în baza unei ordonanțe de urgență a Guvernului, prin care sunt majorate sporurile militarilor, polițiștilor și a celorlalți angajați din instituțiile de apărare, ordine și siguranță publică. Ordonanța, care va intra în vigoare la 1 iulie, va fi valabilă doar pentru anul 2014.

prin telefon: MIRCEA DUȘA, ministrul Apărării "Misiunile militare de la Interne, M.Ap.N. sau serviciile secrete, au un anumit specific și nu reușim să compensam prin liber orele lucrate suplimentar. În O.U.G. există o reglementare pentru acordarea de sproruri în bani."

Chiar dacă a fost adoptată această ordonanță, militarii nu vor putea să renunțe la zilele libere primite ca recompensă pentru orele suplimentare lucrate, în favoarea banilor.

prin telefon: MIRCEA DUȘA, ministrul Apărării "Principiul de bază este cu timp liber. Eu cred că s-a rezolvat o nedreptate facută militarilor și este un lucru destul de bun."

Ordonanța se aplică și militarilor care vor pleca la pregătire profesională în alte țări.

prin telefon: MIRCEA DUȘA, ministrul Apărării "O.U.G. reglementează drepturile militarilor care vor pleca la pregătire în Spania și S.U.A. Este vorba de piloți și personal tehnic, care vor deservi avioanele F16, fie că este vorba despre persoane navigant, tehnic sau piloți, și trebuie să cream cadrul legislativ pentru salariazarea lor."

Cum ordonanța este valabilă doar pentru anul 2014, ministrul Apărării a anunțat că pentru anul următor va fi nevoie de o altă ordonanță, pentru ca militarii, jandarmii și polițiștii să fie răsplătiți pentru munca depusă.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2