Date companie
 
 
 
 

Politistii pregatesc noi proteste dupa reducerea normei de hrana

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Iunie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : disponibilizari, proteste, politisti, reduceri, norma de hrana
 

Politistii se pregatesc de proteste! Motivul? Ministrul de Interne, Traian Igas, a dat un ordin prin care a redus valoarea normei de hranã a politistilor de la 700 de lei la 150 de lei.

prin tel.: FLORIN VÂLNEI, presedinte Sed Lex: "Mii de politisti care nu câstigã mai mult de 1.500 de lei. Ce vor face acesti oameni, cum îsi vor întretine familiile?"

prin tel.: VASILE LINCU, presedinte Pro Lex: "Noi am fost pe baricade de câte ori ni s-a încãlcat un drept, vrem acum ca actiunea asta sã fie în consens cu celelalte organizatii sindicale, pentru cã numai împreunã putem sã ne apãrãm eficient drepturile!"

TRAIAN IGAS, ministrul de Interne: "Aceastã diminuare se aplicã numai pe luna iunie, iar din trimestrul trei acesti bani se vor primi in integralitate, iar diferentele se vor recupera în trimestrul trei."

Reducerea normei de hrană va afecta peste 100.000 de persoane, adică pe toți angajații ministerului. După această diminuare a veniturilor, un polițist va câștiga între 800 și 1.200 de lei lunar. In plus, listele cu cei care urmeazã sã fie disponibilizati din M.A.I. au ajuns deja pe masa ministrului.

TRAIAN IGAS, ministrul de Interne: "Am primit organigramele îmbunãtãtite. Personal si împreunã cu grupul de lucru din care fac parte sefii de arme vom analiza fiecare structurã în parte, fiecare organigramã în parte."

Cea mai afectatã de procesul de restructurare ar fi Jandarmeria, urmatã de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgentã.

TRAIAN IGAS, ministrul de Interne: "- Absolventii din scolile de Politie când vor fi angajati? - Facem o analizã si în acest caz. Încercãm sã-i angajãm în acest an, dar spre sfârsit."

Ministrul de Interne a declarat, recent, cã - în cazul în care nu se fac aceste restructurãri - toti angajatii MAI ar putea primi salariile reduse cu 30%.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Scandal în cazul acordului M.A.I. - B.O.R. privind noaptea de Înviere ( 15 Aprilie 2020 )

  Președintele Klaus Iohannis le-a cerut, astăzi, în ședința de lucru de la Palatul Cotroceni, ministrului de Interne, Marcel Vela, și premierului Ludovic Orban, să revină asupra acordului M.A.I-B.O.R. care are în vedere și distribuirea...

 • Forțele de poliție și jandarmerie, suplimentate ( 10 Aprilie 2020 )

  Structurile Ministerului Afacerilor Interne continuă acțiunile pentru menținerea ordinii și siguranței publice și pentru asigurarea respectării restricțiilor de circulație. În unele zone, efectivele au fost suplimentate.

 • Localitatea Godeni, în carantină totală ( 7 Aprilie 2020 )

  Localitate din județul Argeș, în carantină totală! Este vorba de Godeni, aproape de Câmpulung, unde, într-o singură zi, 12 persoane care participaseră la o înmormântare, au fost confirmate pozitiv la testul...

 • Nouă containere cu deșeuri, descoperite în Constanța și Ilfov ( 3 Martie 2020 )

  România devine groapa de gunoi a Europei! Polițiștii de frontieră au găsit alte containere pline cu deșeuri, două în Portul Constanța și șapte la Chitila, în județul Ilfov. Cele două containere din Portul Constanța au fost aduse...

 • Polițiștii de la Rutieră, dotați cu camere video ( 25 Ianuarie 2020 )

  Polițiștii însărcinați cu munca de teren vor avea tot timpul asupra lor camere video. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că s-au alocat peste 5 milioane de lei pentru achiziționarea a 9.000 de camere video...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2