Date companie
 
 
 
 

Politologul Adrian Pop și istoricul Constantin Corneanu și-au lansat volumul despre prăbușirea imperiului sovietic

RSS Știri
 
 
Data publicării : 31 Mai 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : lansare, volum, istoric, eveniment, libraria, pop, editorial, sadoveanu, prabusirea, imperiului, sovietic, corneanu, politolog
 

Eveniment editorial, în domeniul cercetării istorice și politice! După 22 de ani de la momentul care a marcat dispariția imperiului sovietic, rezultatul eforturilor de documentare depuse de un istoric și un politolog se regăsește într-un volum de înaltă ținută academică. Cei doi autori ai volumului "20 de ani de la prăbușirea Imperiului Sovietic – lecții în retrospectivă", lansat la Librăria "Sadoveanu", politologul Adrian Pop și istoricul Constantin Corneanu, au surprins în lucrare semnificațiile și urmările în plan regional și global ale schimbării majore din perioada Gorbaciov.

ADRIAN POP, coautor "Este o provocare, pentru că adresează o incercare de a lansa o punte intre două lumi, care, în general, nu comunică, lumea istoricilor și lumea politologilor. Mai ales că aceasta abordează un fenomen încă foarte controversat și încă disputat."

CONSTANTIN CORNEANU, coautor "A fost o revoluție de sus in jos, pe care cineva a încercat să o controleze. Uneori a reușit, deci nu neaparat o teorie a conspirației, dar, practic, a fost o conspirație prin care cei care au condus destinul Uniunii Sovietice au înțeles că trebuie să schimbe sistemul, pentru că, oricum, acesta se prabușise."

ION ILIESCU, fost presedinte al Romaniei "Cred că este o carte care va stârni interes, pentru că abordeaza o temă de actualitate. Prăbușirea imperiului sovietic a fost un eveniment istoric remarcabil, care a marcat un sfârșit de secol."

Cei doi autori s-au documentat ani de zile, pentru acest volum, care însumează aproape 300 de pagini.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Mama Luizei Melencu a refuzat să se prezinte la D.I.I.C.O.T. ( 26 Septembrie 2019 )

  Mama Luizei Melencu nu s-a prezentat, astăzi, la D.I.I.C.O.T, acolo unde era citată. Ea a declarat că nu se prezintă, deoarece aștepta un ordin judecătoresc și nu o citație. Este pentru a doua oară când refuză să...

 • Avocatul familiei Melencu nu mai are voie să asiste la cercetările din casa groazei ( 7 August 2019 )

  Tonel Pop, avocatul familiei Luizei Melencu, se plânge că nu mai are voie să participe la cercetările din casa groazei. Avocatul, care s-a făcut remarcat în ultimele zile prin desele declarații pe posturile de televiziune, în care a prezentat...

 • Ancheta continuă la Caracal, sub presiunea expirării mandatului de cercetare la fața locului ( 6 August 2019 )

  Ancheta de la Caracal a ajuns în a cincea zi consecutivă, în condițiile în care procurorii D.I.I.C.O.T. au un mandat pentru verificări valabil până vineri! Anchetatorii au început să spargă plăcile de beton din curtea suspectului Gheorghe Dincă.

 • Alexandru Sfârlea și-a lansat primul său roman la sediul Baroului Bihor ( 12 Aprilie 2019 )

  Cunoscutul poet orădean Alexandru Sfârlea și-a lansat primul său roman la sediul Baroului Bihor din Oradea! “Strol” este o aparitie inedită, născut din ideea că uneori timpul nu mai are răbdare. În momentul în care cititorul va deschide acest volum a lui Alexandru Sfârlea va descoperi o viață plină de întâmplări și neprevăzut ce a meritat să fie scrisă pe hârtie.

 • Piatra Neamț, gazdă primitoare ( 19 Martie 2019 )

  Orașul Piatra Neamț, gazdă primitoare pentru Național FM! Primul care s-a bucurat de prezența noului post de radio din oraș a fost chiar primarul Dragoș Chitic, care a dorit să ureze echipei Național FM, un călduros bun venit.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2