Date companie
 
 
 
 

Politologul Adrian Pop și istoricul Constantin Corneanu și-au lansat volumul despre prăbușirea imperiului sovietic

RSS Știri
 
 
Data publicării : 31 Mai 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : lansare, volum, istoric, eveniment, libraria, pop, editorial, sadoveanu, prabusirea, imperiului, sovietic, corneanu, politolog
 

Eveniment editorial, în domeniul cercetării istorice și politice! După 22 de ani de la momentul care a marcat dispariția imperiului sovietic, rezultatul eforturilor de documentare depuse de un istoric și un politolog se regăsește într-un volum de înaltă ținută academică. Cei doi autori ai volumului "20 de ani de la prăbușirea Imperiului Sovietic – lecții în retrospectivă", lansat la Librăria "Sadoveanu", politologul Adrian Pop și istoricul Constantin Corneanu, au surprins în lucrare semnificațiile și urmările în plan regional și global ale schimbării majore din perioada Gorbaciov.

ADRIAN POP, coautor "Este o provocare, pentru că adresează o incercare de a lansa o punte intre două lumi, care, în general, nu comunică, lumea istoricilor și lumea politologilor. Mai ales că aceasta abordează un fenomen încă foarte controversat și încă disputat."

CONSTANTIN CORNEANU, coautor "A fost o revoluție de sus in jos, pe care cineva a încercat să o controleze. Uneori a reușit, deci nu neaparat o teorie a conspirației, dar, practic, a fost o conspirație prin care cei care au condus destinul Uniunii Sovietice au înțeles că trebuie să schimbe sistemul, pentru că, oricum, acesta se prabușise."

ION ILIESCU, fost presedinte al Romaniei "Cred că este o carte care va stârni interes, pentru că abordeaza o temă de actualitate. Prăbușirea imperiului sovietic a fost un eveniment istoric remarcabil, care a marcat un sfârșit de secol."

Cei doi autori s-au documentat ani de zile, pentru acest volum, care însumează aproape 300 de pagini.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Realizările Guvernului Dăncilă, incluse într-un volum coordonat de Darius Vîlcov ( 9 Ianuarie 2019 )

  Realizările Cabinetului Dăncilă de anul trecut, incluse într-un volum dedicat administrației publice din România! Executivul a inclus, pe ordinea de zi a primei ședințe din acest an, un memorandum privind publicarea unei lucrări...

 • Volumul ”Educația la Centenar”, lansat la Academia Română ( 7 Decembrie 2018 )

  Volumul „Educația la Centenar, lansat astăzi la Academia Română! Cartea cuprinde o retrospectivă analitică a sistemul de învățământ românesc sub influența evenimentelor istorice naționale și europene din ultima sută de ani.

 • "Un interior glisant", de Gheorghe Vidican, la Gaudeamus ( 18 Noiembrie 2018 )

  Celebrul poet contemporan, Gheorghe Vidican, și-a lansat cartea "Un interior glisant" la Târgul Internațional de carte Gaudeamus. Prin aceast volum, autorul a vrut să scoată în evidență realitatea pe care o trăim zi de zi.

 • Un profesor bihorean va lansa “Biblia fotbalului” - Mondialele, de la Montevideo la Moscova ( 10 Noiembrie 2018 )

  Un profesor bihorean lansează “Biblia fotbalului”! Joi, 15 noiembrie 2018, orele 16,00 în Sala Traian Moșoiu a Primăriei Municipiului Oradea va avea loc lansarea cărții cu titlul “Mondialele, de la Montevideo la Moscova”, scrisă de profesorul Constantin Butișcă. Autorul prezintă detalii despre toate cele 900 de meciuri de la Campionatele Mondiale de fotbal desfășurate între 1930 și 2018. Totodată, prezintă date despre jucătorii care s-au remarcat la aceste meciuri, și mai ales partidele României la cele 7 ediții la care a participat și naționala.

 • Noaptea bibliotecii, în București ( 3 Noiembrie 2018 )

  Noapte albă cu degustări de carte, în București, organizată de Bibliotea Metropolitană! Aflat la cea de a VII-a ediție, proiectul Nocturna Bibliotecii a cuprins și în acest an o serie de activități cultural educative interesante, lectură...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Luni, 21 Ian. 2019

1 EUR = 4.7081 RON
0.0106
1 USD = 4.1377 RON
0.0185
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2