Date companie
 
 
 
 

Politologul Adrian Pop și istoricul Constantin Corneanu și-au lansat volumul despre prăbușirea imperiului sovietic

RSS Știri
 
 
Data publicării : 31 Mai 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : lansare, volum, istoric, eveniment, libraria, pop, editorial, sadoveanu, prabusirea, imperiului, sovietic, corneanu, politolog
 

Eveniment editorial, în domeniul cercetării istorice și politice! După 22 de ani de la momentul care a marcat dispariția imperiului sovietic, rezultatul eforturilor de documentare depuse de un istoric și un politolog se regăsește într-un volum de înaltă ținută academică. Cei doi autori ai volumului "20 de ani de la prăbușirea Imperiului Sovietic – lecții în retrospectivă", lansat la Librăria "Sadoveanu", politologul Adrian Pop și istoricul Constantin Corneanu, au surprins în lucrare semnificațiile și urmările în plan regional și global ale schimbării majore din perioada Gorbaciov.

ADRIAN POP, coautor "Este o provocare, pentru că adresează o incercare de a lansa o punte intre două lumi, care, în general, nu comunică, lumea istoricilor și lumea politologilor. Mai ales că aceasta abordează un fenomen încă foarte controversat și încă disputat."

CONSTANTIN CORNEANU, coautor "A fost o revoluție de sus in jos, pe care cineva a încercat să o controleze. Uneori a reușit, deci nu neaparat o teorie a conspirației, dar, practic, a fost o conspirație prin care cei care au condus destinul Uniunii Sovietice au înțeles că trebuie să schimbe sistemul, pentru că, oricum, acesta se prabușise."

ION ILIESCU, fost presedinte al Romaniei "Cred că este o carte care va stârni interes, pentru că abordeaza o temă de actualitate. Prăbușirea imperiului sovietic a fost un eveniment istoric remarcabil, care a marcat un sfârșit de secol."

Cei doi autori s-au documentat ani de zile, pentru acest volum, care însumează aproape 300 de pagini.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2