Date companie
 
 
 
 

Poluare extremă, noaptea trecută, în București și Ilfov

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Martie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : poluare, bucuresti, Ilfov, mediu, alexe, ardere
 

Ministrul Mediului, Costel Alexe a venit cu explicații în urma faptului că aseară, în București, s-au înregistrat niveluri record de poluare! Ministrul Mediului a explicat în această dimineață, într-o conferință de presă, că gradul de poluare înregistrat noaptea trecută în București a fost determinat de un incendiul de la Gara de Nord, de arderi de vegetație și de cauciucuri, dar și de faptul că viteza vântului a fost redusă. Alexe a dat vina și pe ”activități industriale care se desfășoară în județul Ilfov sau în București.

COSTEL ALEXE, ministrul Mediului „Vreau să mai spun că n-ar trebui să creadă cineva că am avut acest episod de poluare doar din cauza arderilor necontrolate din jurul Bucureștiului. Avem și noi suspiciuni de activități industriale care se desfășoară în județul Ilfov sau în București mai ales noaptea, care dau în atmosferă cantități ridicate de poluanți. În momentul de față, avem în cadrul județului Ilfov 46 de firme autorizate și 69 în municipiul București care au acest proces de ardere.”

Costel Alexe a declarat că a aflat despre situația poluării de pe Facebook.

COSTEL ALEXE, ministrul Mediului „Avem în cadrul ministerului un elefant și acela este A.N.P.M.-ul, care în momentul de față are reale carențe de management și de comunicare. Nu e firesc ca cei din conducerea ministerului când avem astfel de depășiri să afle de pe Facebook, norocul meu că eram treaz. În această dimineță, am solicitat demiterea conducerii APM București și a directorilor de acolo.”

Conform declarațiilor ministrului Mediului, până la finalul săptămânii vor controla toate sursele de poluare. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, nu a avut până la aceată oră nicio reacție.

În cursul nopții de duminică spre luni s-au înregistrat depășiri chiar și cu 900-1.000% peste limitele maxim admise la poluarea cu particule în suspensie.

COSMINA STOIAN, reporter „În această dimineață, la ora 8, senzorii de la Lacul Morii raportau depășiri de 754% peste limita maxim admisă pentru PM2,5. Acest lucru înseamnă 189 de micrograme pe metrul cub - față de limita de 25 micrograme pe metru cub, admisă de Organizația Mondială a Sănătății. La PM10, senzorii înregistrau depășiri de 476% peste limita maxim admisă - adică 238 de micrograme pe metrul cub - față de limita de 50 micrograme pe metru cub.”

Creșterea nivelului de poluanți poate produce acutizări ale bolilor cronice pulmonare și reacții alergice, dar și creșterea „declinului” funcției pulmonare, se arată într-o informare a Institutului „Marius Nasta”.


Poluare extremă, noaptea trecută, în București și Ilfov

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2