Date companie
 
 
 
 

Poluare masivă în București, în urma unor incendieri de cauciucuri

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Martie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : politia, pompieri, incendiu, poluare, bucuresti, garda, Ilfov, mediu, jilava, sintesti, cauciucuri, Magurele
 

Poluare masivă, noaptea trecută, în București și în zonele limitrofe! Toți indicatorii de măsurare a calității aerului au arătat depășiri mult peste limita maximă admisă. În toate cartierele Capitalei, la miezul nopții, se simțea miros de ars, iar aerul era irespirabil. Comisarii Gărzii de Mediu, polițiștii, pompierii și jandarmii au intervenit, duminică seară, pentru stingerea a nouă focare, majoritatea în Sintești, Jilava și Măgurele. Potrivit Gărzii de Mediu, au fost incendiate cantități însemnate de cauciucuri, iar vântul a direcționat fumul către București.

prin telefon: DAN TRIFU, președinte, Eco-Civica „Ăsta a fost motivul pentru care am avut niște indicatori și de șapte ori depășiți, la ce înseamnă poluarea atmosferică. Cei care au o practică din a arde cauciucurile pentru a recupera metalul din ele sau a scăpa, pur și simplu, anumite unități de aceste deșeuri, recurg la arderea lor necontrolată. Există agenți economici care dau unor grupuri neautorizate să-i scape de anumite categorii de deșeuri, iar acele grupuri, pur și simplu, le ard sau le aruncă necontrolat. Primăria, Garda de Mediu, Poliția Locală, în principiu, cam toți știu ce se întâmplă. Toți știu cine sunt aceștia și nu s-au luat măsuri. De aici pornește totul, coroborat și cu lipsa colectării separate, obligatorii prin lege, dar nepusă în practică de autorități, ajungem într-un dezastru ecologic.” 

În repetate rânduri, aerul din București și din zonele limitrofe devine irespirabil, din cauza arderii deșeurilor. Garda de Mediu și Poliția intervin atunci când focarele sunt evidente și provoacă depășiri mari ale limitelor de poluare. Se pare că intervențiile acestora nu-i sperie pe poluatori, iar amenzile nici atât. Între timp, panourile digitale care ar trebui să le indice bucureștenilor gradul de poluare zac, prăfuite, într-un depozit al Agenției pentru Protecția Mediului București. De vină ar fi primăriile de sector, care nu au reușit să elibereze autorizațiile de construire necesare pentru amplasarea lor. La inceputul anului trecut, Comisia Europeană declanșase o acțiune de infringement împotriva României din cauza calității proaste a aerului din București, Iași și Brașov. Potrivit studiilor luate în calcul de oficialii de la Bruxelles, poluarea aerului provoacă peste 27.000 de decese premature în România. Aceeași poluare este cauza bolilor pulmonare și cardiace cronice care afectează, în principal, copiii.

IRINA CODREANU, reporter „Se pare că îngrijorarea Bruxellesului pentru sănătatea românilor nu are ecou și la București. În loc să aplice măsuri drastice de limitare a poluării, autoritățile noastre aplică jumătăți de măsură ori aruncă vina de la unii la alții, într-o partidă de ping-pong în care mingea înseamnă responsabilitate, dar și viața omului.”« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2