Date companie
 
 
 
 

Poluare pe Dunăre, la Drobeta Turnu Severin

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Ianuarie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : poluare, substante, Dunare, fluviu, Severin, romane, turnu, drobeta, muncitori, baraje, apele, absorbante
 

Poluare pe Dunãre, la Drobeta Turnu Severin! Primul semnal de alarmă a fost declanșat înainte de Crãciun, când pe fluviu au apãrut pete de substanțe chimice necunoscute. La câteva zile, au apărut noi pete. De la prima apariție a petelori, angajații de la Apele Române au muncit, ca să mențină sub control unda de poluare. Au fost create baraje speciale, iar muncitorii au aruncat fără oprire, cu substanțe absorbante. Până acum, douã firme au fost amendate, în total, cu 200.000 de lei.

AMBIANȚÃ "Dã-i ca lumea, chiar dacã dai mai mult acolo."

AMBIANȚÃ "Aruncãm cu absorbant, sã preluãm pelicula de petrol E o scurgere! O captãm, sã nu se ducã pe Dunãre, la vale!"

Agentul poluator provine din zona industralã a orașului.

AMBIANȚÃ "Aici o preia barajul. O preia barajul, sã nu iasã pe Dunãre!"

CRISTIAN MURÃ, director, Apele Române Mehedinți "Vine din canalizarea de pe platforma industriala, unde sunt mai mulți agenți economici. S-a prelins în canalizare și s-a prelins în fluviul Dunãrea!"

CÃTÃLIN TUTILESCU, comisar șef, Garda de Mediu Mehedinți "Firma, care a provocat aceasta poluare, a fost amendată de comisarii Gărzii de Mediu cu 100.000 de lei."

MAGDA DINCÃ, purtãtor de cuvânt, Apele Române Mehedinți "S-a acționat, de dimineață, până la lăsarea întunericului. Colegii mei sunt în permanență și se încearcă limitarea acestei unde de poluare!"

AMBIANȚÃ "- Asta neutralizeazã? - Da!"

Deocamdatã, specialiștii nu au stabilit care este natura substanței poluante, care a invadat apa fluviului.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2