Date companie
 
 
 
 

Poluarea din București, pericol pentru sănătatea locuitorilor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Ianuarie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : poluare, bucuresti, sanatate, praf, alexe, greenpeace, aer, firea
 

Poluarea din București este unul dintre subiectele dezbătute intens în ultimele zile. Într-o postare pe rețeaua de socializare, Greenpeace România trage un semnal de alarmă, afirmând că măsurile luate de Primăria Capitalei, prin Planul Integrat de Calitate Aer, sunt ineficiente și nu aduc o îmbunătățire concretă a calității aerului. „Registrul spațiilor verzi, Strategia antipraf, Centura verde a Bucureștiului, construirea unei rețele funcționale de piste de biciclete, elaborarea de strategii pentru diverse tipuri de deșeuri, dezvoltarea unei rețele independente de monitorizare a calității aerului la nivelul municipiului Bucuresti – acestea sunt proiectele promise cetățenilor Bucureștiului în urmă cu 3 ani, dintre care însă niciunul nu a fost realizat. Locuitorii capitalei își pun zilnic sănătatea în pericol pe fondul creșterii alarmante a poluării aerului” notează Greenpeace pe Facebook. Potrivit platformei pentru măsurarea calității aerului din București, valorile calității aerului au urcat în seara zilei de sâmbătă, deși traficul era redus, ca într-o zi de weekend, până la nivelul 100, adică la nivelul maxim, pentru mai multe zone din Capitală. Zonele în care aerul este irespirabil, conform aplicației, au fost Piața Sudului, Timpuri Noi, 13 septembrie, Iuliu Maniu și Libertății, dar și zonele adiacente.

COSMINA STOIAN, reporter ”În loc să ia urgent măsuri concrete de reducere a poluării, ministrul Mediului, Costel Alexe, și primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, sunt de câteva zile în dispută. Totul a pornit de la datele Rețelei independente de monitorizare a calității aerului, care arătau că s-au înregistrat depășiri de aproape 700% pentru poluarea cu praf. Printre altele, ministrul Mediului i-a reproșat edilului Capitalei că Primăria Generală nu a luat măsuri pentru îmbunătățirea calității aerului, moment în care Firea l-a invitat să se mute din București, dacă nu-i place.”

Disputa celor doi este departe de a rezolva o problemă care pune în pericol viața oamenilor. România ocupă locul opt în Europa la numărul deceselor provocate de poluare, la suta de mii de locuitori, se arată într-un raport al Global Alliance on Health and Pollution, organizație înființată în comun de Banca Mondială, Comisia Europeană, ONU și ministere ale mediului și ale sănătății din peste 25 de state. Din datele statistice rezultă că peste 20.000 de români mor anual din cauza poluării. În marile orașe, cei mai importanți factori de poluare sunt mașinile și construcțiile. În București, senzorii pentru monitorizarea calității aerului, instalați de o asociație independentă, arată că poluarea aerului este mai ridicată, față de cea consemnată în datele oficiale. În lume, 8,3 milioane de oameni mor prematur din cauza poluării. Potrivit raportului Global Alliance on Health and Pollution, poluarea ucide mai multe persoane decât SIDA, tuberculoza și malaria la un loc și face de 15 ori mai multe victime anual decât războaiele sau alte forme de violență, arată cel mai recent raport al organizației


Poluarea din București, pericol pentru sănătatea locuitorilor

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2