Date companie
 
 
 
 

Pomii din Capitalã au fost invadați de omizi

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 August 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : tantari, omizi, invazie, spatii verzi
 

După țânțari, bucureștenii se confruntă cu o nouă problemă! Este vorba despre omizile care au luat cu asalt parcurile și spațiile verzi din jurul blocurilor. Reprezentanții Centrului pentru Protecția Plantelor susțin cã nu s-au mai confruntat cu un astfel de fenomen din 2004.

VOX: "Vai de capul meu. Vișinii, vița de vie, peste tot sunt, în curți, nu mai știm ce sã facem, îi spuneam bãiatului cã aș lua ceva sã dau cu motorinã sã le dau foc, dar stric și pomu."

VOX: "Aici nu se mai poate sta. Picã pe tine și le duci în casã și deja e disconfort. Nu mai pot veni aici în parc cu nepotul. - S-a mai întâmplat vreodatã? - Niciodatã doamnã și stau aici din `70."

Primarii de sector au primit sute de reclamații.

CRISTIAN POPESCU PIEDONE, primar Sector 4: "Nu multe, foarte multe și nu de ieri de azi, ci de peste șase luni. În Sectorul 4 n-au stropit deloc, poate doar pe hârtie sau dacã au stropit au greșit concentrația și le-au bãgat hormoni cã s-au înmulțit prea tare."

DAN GRIGORE, dir. Centru Protectia Plantelor: "Este un atac care va mai dura câteva zile, maxim 5 zile, cu combaterea pe care o facem noi acum. Vor dispãrea. În unele locuri vor rãmâne pomii desfrunziți, dar se va regla situația."

Potrivit specialiștilor, copacii își vor reveni abia la primãvarã.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Plan de măsuri la nivel național, pentru combaterea țânțarilor ( 12 Iulie 2019 )

  Măsură dispusă la nivel guvernamental, pentru combaterea țânțarilor! Având în vedere fenomenele meteorologice din ultima perioadă, Ministerul Sănătății organizează, la nivel național, un plan de supraveghere și control...

 • Acțiune de combatere a țânțarilor din București, de săptămâna viitoare ( 15 Iunie 2019 )

  Primăria Capitalei promite o amplă acțiune de combatere a țânțarilor, în București! Locuitorii Capitalei se plâng că se confruntă cu o adevărată invazie a roiurilor de țânțari, pe stradă, ân parcuri, dar și în locuințe.

 • Satele din Mehedinți sunt invadate de omizi ( 18 August 2016 )

  Situatie îngrijoratoare în mai multe localități din județul Mehedinți. Din cauza secetei, omizile au invadat livezile și au lăsat pomii fără frunze, iar oamenii se tem că la toamna nu vor mai avea ce aduna. Cel mai afectat este satul Ciorbeni, unde toată recolta a fost compromisă.

 • Invazia albinelor, într-o comună din județul Gorj ( 10 Iulie 2015 )

  Invazie de albine într-o comună din Gorj! Localnicii din Scoarța, județul Gorj, au fost atacați de insectele devenite agresive din cauza căldurii. Oamenii spun că traiesc în teroare și că albinele le-au omorât mai multe animale și le intră peste tot, în case, grajduri și cotețe. De asemenea, invadează vasele cu apă pentru păsări și animale.

 • Invazie de omizi, în județul Ialomița ( 22 August 2014 )

  Invazie de omizi, în județul Ialomița! Din cauza ploilor, dar si a caniculei din ultima perioadă, oamenii spun că omizile s-au înmulțit peste tot și au ajuns să le intre în case. Mai rău, le-au distrus mulți pomi frctiferi, dar și rodul din acest an. Ba chiar au năvălit și prin grădini, pe legume și zarzavaturi. Oamenii sunt disperați și nu mai știu ce să facă, pentru a scăpa de omizi. Omizile au distrus merii, perii, prunii, dar și alți pomi.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2