Date companie
 
 
 
 

Ponta a anunțat că nu există buget pentru ultimele 45 de zile ale anului

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Octombrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ponta, buget, bani, rectificare, ialomitianu
 

Statul rãmâne fãrã bani pentru salarii și pensii! Potrivit premierului Victor Ponta, construcția bugetarã pe 2012 nu prevede nicio resursã financiară, pentru ultimele 45 de zile ale anului. Pentru această situație, Ponta dă vina pe fosta administrație, care ar fi aprobat un buget ce nu prevede finanțare pentru această perioada. Fostul ministru de Finanțe din guvernarea PDL, Gheorghe Ialomițianu, susține, însã, cã Ponta minte când spune cã nu mai sunt bani din cauza guvernării anterioare și că, de fapt, Guvernul USL a fãcut greșit rectificarea bugetarã din august.

GHEORGHE IALOMIȚIANU, fost ministru de Finanțe "Cat de incompetent poate fi cineva, care face o rectificare bugetara si ne spune la luni distantă, după, că nu are încasările pe care Ponta le recunoaște, au crescut cu 9,5 miliarde lei fata de 2011. Daca Ponta spune adevarul acum, înseamnă că, atunci când a făcut rectificarea, Ponta e incompetent și Guvernul e format din incompetenți."

Chiar dacă se plânge de lipsa banilor, premierul spune că există fonduri pentru reîntregirea salariilor bugetarilor, rambursarea către pensionari a unei cote din contribuțiile de asigurări de sănătate percepute ilegal în guvernarea Boc și pentru majorarea indemnizațiilor de creștere a copilului. El a precizat că banii ar putea veni din vânzarea licențelor 4G. O altă variantă ar reprezenta-o creșterea deficitului bugetar și, implicit, încălcarea țintei convenite cu FMI. Premierul a menționat, însă, că nu poate duce deficitul la 5%, din moment ce tot el va fi la guvernare în ianuarie. Deocamdata, Guvernul Ponta va aproba o rectificare bugetară, până la sfârșitul lunii.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2