Date companie
 
 
 
 

Ponta vrea să reorganizeze A.N.A.F, pentru eficiență în lupta cu evaziunea fiscală

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Februarie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ponta, evaziune, lege, sanctiuni, ANAF, camera, deputatilor, fiscala, chitoiu, reorganizat, antifrauda, vamala
 

Lupta cu evaziunea fiscală se ascute! Pedepsele mai mari pentru evazioniști, votate, marți, de Camera Deputaților, vor fi aplicate de un A.N.AF. reorganizat, pentru o mai bună eficiență. Cel puțin așa rezultă dintr-o declarație a premierului Victor Ponta, care a venit după apariția unor controverse privind viitorul A.N.A.F. Totul a pornit de la o declarație făcută de vicepremierul Liviu Dragnea, în care l-a avertizat pe ministrul Finanțelor, Daniel Chițoiu, că poate pierde controlul A.N.A.F., dacă nu vine cu un plan de combatere a evaziunii fiscale. Chițoiu a reacționat la scurt timp și a anunțat că Executivul va adopta, în maximum douã săptămâni, un act normativ pentru înființarea structurii de Antifraudã Fiscalã și Vamalã, care va funcționa în cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

VICTOR PONTA, premierul României "Ideea principală este ca prin schimbările pe care vicepremierul, domnul Chițoiu, le va promova în Guvern, și anume un ANAF reorganizat în care Garda Financiară, Controlul Vamal, să nu mai alerge dupã buticul din colț, după societatea care-și plătește toate taxele și tot pe aceea mergem s-o controlăm, ci să meargă la sursa realã a marii evaziuni!"

Victor Ponta a precizat că, în calitate de premier, va coordona activitatea de combatere a evaziunii fiscală nu doar prin A.N.A.F., ci și prin alte instituții.

VICTOR PONTA, premierul României "Sub autoritatea mea directã se va desfãșura coordonarea cu celelalte structuri care nu aparțin Guvernului, dar de care avem foarte mare nevoie, SRI, SIE, în cadrul D.G.I.P.I. de la M.A.I.!"

Deocamdată, lupta cu evaziunea fiscală se concretizează prin adoptarea sancțiunilor aspre, de către Camera Deputaților, după ce, inițial, proiectul de lege fusese respins de Senat. Camera Deputaților este și cameră decizională. Dacă, până acum evazioniștii puteau fi doar amendați pentru diverse abateri, potrivit noii legii, ei riscă pedepse cu închisoarea de până la 6 ani. Statul român pierde, anual, circa 20 de miliarde de euro, din cauza evaziunii fiscale. Se estimează că, în urma aplicării noii legi, bugetul de stat ar câștiga între 3 și 5 miliarde de euro, anual.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2