Date companie
 
 
 
 

Populația României a scăzut sub 20 milioane de locuitori

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Iunie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : natalitate, Romania, populatie, statistica, institut, mortalitate
 

Statistică alarmantă a populației României! Suntem mai puțini cu 0,4% față de 1 ianuarie anul trecut, ajungând astfel sub pragul de 20 de milioane de locuitori. Sociologii nu au speranțe prea mari nici pentru 2014 și se așteaptă la un nou an consecutiv de scădere demografică. Cu atât mai mult cu cât, potrivit datelor centralizate de Institutul Național de Statistică, diferența dintre natalitate și mortalitate este de 70.812 persoane în minus.

AȘARLUIZA BOANTĂ, reporter "Dacă se va menține acest ritm, specialiștii spun că, în 15 ani, populația România va ajunge la nivelul din 1946, adică la 16 milioane de locuitori. Printre principalele cauze ale reducerii populației se numără emigrația, în condițiile în care tinerii de peste 25 de ani pleacă din țară, creșterea vârstei la care tinerii se decid să aibă urmași, dar și faptul că majoritatea cuplurilor se limitează la un copil."

Statistica a fost realizată pe toate persoanele de cetățenie română, străină sau fără cetățenie, care au reședința în România. Dintre acestea, 48,8% sunt de sex masculin, adică 9.730.000 de persoane. 56,6% sunt persoane cu vârsta cuprinsă între 25 și 64 de ani, iar 16,5% dintre locuitori au peste 65 de ani.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2