Date companie
 
 
 
 

Populația României, tot în scădere

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 August 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : populatie, statistica, migranti, declin, demografic, emigratie
 

Ne împuținăm de la o zi la alta! Potrivit datelor date publicității, astăzi, de Institutul Național de Statistică, populația României a scăzut cu 122.000 de persoane în 2016. Sociologii au identificat două cauze importante: emigrația tot mai intensă și declinul demografic. Declinul din 2016 este mai mare decât cel înregistrat în 2015, când populația rezidentă în România a scăzut cu 110.700 de persoane.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter "Numărul de locuitori s-a redus, în 2016, cu circa 68.000 doar din cauza declinului demografic, adică a diferenței dintre numărul de decese și numărul de nașteri. În ultimul an, procesul de îmbătrânire a populației a României a continuat."

La 1 ianuarie 2017, în România existau peste 1.700 de persoane cu vârsta de cel puțin 100 de ani, din care circa 1.200 erau femei. Spre deosebire de 2015, când declinul demografic a fost cea mai importantă cauză a scăderii populației, situația s-a inversat în 2016, emigrația fiind factorul principal. Potrivit seriilor publicate de INS, pe parcursul anului 2016, în România și-au mutat reședința aproximativ 134 de mii de rezidenți din alte state, considerați imigranți în România, în timp ce aproape 210 mii de persoane au emigrat în alte state. Declinul demografic a continuat și în 2017, arată rapoartele lunare ale INS. În prima jumătate a acestui an, populația României a scăzut cu peste 48.000 de locuitori din această cauză.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • O nouă rută pentru migranți ( 1 Martie 2020 )

  O nouă criză a migranților amenință Europa. Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan susține că a avertizat de câteva luni că Turcia se vede obligată să își deschidă porțile, arată cotidianul spaniol El Pais.

 • Migranți ilegali, ascunși într-un camion cu struguri ( 27 Septembrie 2019 )

  Camion plin cu struguri și migranți, depistat la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu! Polițiștii de frontieră au descoperit în camion 24 de cetățeni irakieni și doi cetățeni sirieni, care intenționau să intre ilegal în România.

 • Turiști străini în România ( 16 Septembrie 2019 )

  Peste un milion de turiști nerezidenți au vizitat România, în primul semestru al acestui an! Anunțul a fost făcut de Institutul Național de Statistică.

 • Cetățean sârb, reținut pentru trafic de migranți ( 21 Iulie 2019 )

  Un cetățean sârb, în vârstă de 29 de ani, a fost reținut de polițiști pentru trafic de migranți. Sârbul a fost depistat de polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Jimbolia - județul Timiș, în cadrul unei acțiuni pe linia...

 • Discrepanțe mari, între cheltuielile și veniturile orășenilor și cele ale românilor de la țară ( 10 Iulie 2019 )

  Diferențele în cazul veniturilor și cheltuielilor românilor de la oraș, față de cei de la țară, sunt tot mai accentuate. Potrivit unui studiu al Institutului Național de Statistică, din salarii identice, o familie care trăiește la țara are o putere...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2