Date companie
 
 
 
 

Porc mistreț contaminat cu substanțe radioactive

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Decembrie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : granita, substante, suceava, vanatoare, analize, mistret, radioactive, cesiu, cernobil
 

Alertă în România! Direcția Sanitar-Veterinară Suceava a identificat un porc mistreț radioactiv în aprpiere de granița cu Ucraina. Mistrețul a fost vânat la 10 kilometri de graniță, pe un fond de vânătoare din apropierea localității Breaza. Conform procedurii, vânătorii au dus la laborator probe în scopul efectuării analizelor pentru trichinellă și pestă porcină. Laboranții de la Direcția Sanitar Veterinară Suceava au rămas uimiți când au descoperit că animalul era infestat cu substanțe radioactive, mai exact izotopi de Cesiu.

IOAN CORDUNEANU, director executiv, D.S.V. Suceava "Porcul mistreț, cu depășirea limitelor admise la radioactivitate, în speță Cesius. A fost confiscat pe un fond de vânătoare al Direcției Silvice Suceava."

VOX "Pe următorii 100 de porci mistreți, din 10, în 10 porci, se va face recoltare de probe, pentru a se vedea dacă se constată depășiri de limită a radioactivității."

Cazul este unul izolat, iar autoritățile nu exclud ipoteza ca mistrețul să fi fost contaminat cu substanțe radioactive rezultate în urma exploziei centralei nucleare de la Cernobîl.

VOX "Nu cunoaștem cam care este sursa acestei radioactivități. (...) Poate fi de pe teritoriu României, poate să fi consumat anumită hrană care să fi fost sub incidența unui nor radioactiv care s-a deplasat de la Cernobîl."

Animalul a fost incinerat, iar specialiștii au recoltat probe de pe suprafața solului din zona respectivă, din apă și din aer, pentru a descoperi o eventuală sursă de contaminare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2