Date companie
 
 
 
 

Portalul ro-alert.ro, dedicat sistemului de avertizare a populației în situații de urgență, a fost lansat sâmbătă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Septembrie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : lansare, sistem, RO-alert
 

Portalul ro-alert.ro, dedicat sistemului de avertizare a populației în situații de urgență, a fost lansat astăzi! Anunțul a fost făcut șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. Sistemul va fi testat la nivel național, începând din 17 septembrie, până pe 27, iar apoi va deveni operațional și va fi folosit doar în situații grave. Raed Arafat a explicat că autoritățile nu intenționează să folosească în mod frecvent acest sistem pentru a alerta populația, astfel încât oamenii să nu fie deranjați și să nu aibă tendința de a dezactiva primirea de mesaje. Alertele precum cele de cod galben transmise de meteorologi vor continua să apară pe aplicația DSU, pentru cei care o au instalată.

RAED ARAFAT, secretar de stat, M.A.I.

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter

"Sistemul "Ro-Alert" va fi implementat pe teritoriul României în scopul prevenirii pierderii de vieți omenesți. Astfel, cetățenii sunt avertizați în situații periculoase, cauzate de fenomene meteo extreme, inundații sau atacuri teroriste. Sisteme similare și-au dovedit eficiența în SUA, Olanda, Lituania, Franța, Germania și Belgia."

Guvernul a alocat printr-o ordonanță de urgență 30,4 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispozitia Guvernului, în bugetul MAI, pentru IGSU, pentru achiziția echipamentelor și serviciilor de instalare și punere în funcțiune aferente, necesare pentru implementarea sistemului.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2