Date companie
 
 
 
 

Porți deschise la Facultatea de Filosofie

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Mai 2024
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Porti deschise facultate
 

În această săptămână, Facultatea de Filosofie a Universității din București organizează Zilele Porților Deschise. Evenimentul este dedicat elevilor și celor ce doresc să se înscrie la programe de master sau doctorat. Pe întregul parcurs al săptămânii, au loc o suită de cursuri și seminare care fac parte din oferta educațională a facultății. Aceste ore de dezbateri sunt reunite sub numele "Banchetul filosofic", pentru a nota continuitatea cu prelegerile publice asemănătoare din anii trecuți.

ANDREI MĂRĂȘOIU, prodecan, Facultatea de Filosofie
"Bine ați venit la Facultatea de Filosofie a Universității din București. Săptămâna aceasta avem zilele porților deschise, adică primim pe toți doritorii să ne devină studenți, fie la programul de licență, fie la programele de masterat, fie la programul de doctorat, la cursurile și seminarele noastre. Este maniera prin care facultatea noastră alege să le arate candidaților ei, că dânșii pot vedea pe viu ce se întâmplă mai degrabă decât să vadă vreo descriere într-o parte sau alta. Avem un program al "Banchetului Filosofic", dedicat cu precădere oaspeților, elevilor, candidaților la programele de master și așa mai departe, e afișat pe site. Avem și un concurs de eseuri a cărui premiere pentru elevi va avea loc vineri."

DORINA PĂTRUNSU, conferențiar, Facultatea de Filosofie

"Săptămâna asta e Săptămâna Porților Deschise, prin urmare într-un fel sau altul nu doar că sugerăm, chiar recomadăm să vină oameni de pe băncile liceului, să urmărească cursurile de aici de la facultate care nu sunt doar cursuri să spunem ideale pentru oameni ideali, au de învățat foarte multe lucruri practice prin urmare, îi invit cu căldură să intre pe ușile noastre și să avem o discuție interesantă, comunicări plăcute, deci cu toată dragostea suntem aici."

"Am avut ocazia anul acesta de a observa cum filosofia esta mama multor discipline și inclusiv a psihologiei, așa încât gândul cumva de a deveni psihoterapeut se împlinește într-o anumită măsură aici și continuă ulterior prin master și toate pregătirile pe care vreau să le fac după."

"Am ales această facultate pentru că profesorii pe care i-am știut eu, mi-au spus că este o facultate foarte bună, care o să îmi fie bună pentru mine ca persoană și ceea ce îmi place foarte mult sunt profesorii, mulți dintre ei sunt foarte relaxați, sunt foarte calmi chiar vor să te învețe și te îndeamnă întotdeauna să citești, să înveți despre fiecare lucru pe care vor ei să ți-l spună, despre Platon, despre Aristotel, despre filosofie medievală, despre filosofia istoriei și a viitorului, filosofie politică, toate aceste lucruri sunt foarte, foarte frumoase prezentate de profesori și îmi place foarte mult."

Fondată în 1860, Facultatea de Filosofie este o instituție esențială a învățământului și culturii românești moderne și contemporane, fiind una dintre facultățile fondatoare ale Universității din București. Actualmente, pe lângă programele în domeniul filosofiei, Facultatea de Filosofie oferă și programe de studii în domenii conexe cum ar fi studiile europene și relațiile internaționale, dreptul comunitar, politicile publice, managementul cultural, managementul cunoașterii și altele, în care, de altfel, mulți dintre profesori au deja o experiență însemnată.


Porți deschise la Facultatea de Filosofie

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2