Date companie
 
 
 
 

Porturile din Constanța închise, orașul inudat, traficul pe podul Agigea restricționat

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 Octombrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : constanta, trafic, oras, inundat, agigea, porturi, restrictionat
 

Activitatea portuară este blocată, în Constanța! Din cauza vântului puternic, toate porturile navale și fluviale au fost închise. În plus, comandanții navelor aflate în larg au fost sfătuiți să stea cu motoarele pornite, ca să evite intrarea în derivă. Din cauza furtunii, un vas de croazieră cu aproximativ 500 de pasageri la bord a ratat intrarea în portul Constanța și a fost redirecționat în portul bulgăresc Nessebar. Cum, în larg, vântul suflă cu peste 80 de kilometri la oră, deplasarea convoaielor de barje pe Canalul Dunăre-Marea Neagră a fost restricționat, prin ecluza de la Agigea, către portul Constanța Sud-fluvial. Pe podul de la Agigea, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale a decis închiderea traficului rutier, pentru autovehiculele cu tonaj mai mare de trei tone și jumătate. Transportatorii care foloseau podul de la Agigea, pentru a ajunge în portul Constanța, trebuie să folosească rutele ocolitoare.

AMBIANȚĂ "Momentan, avem doi agenți și trebuie să vină și Poliția Rutieră. O să vină și o barieră de gabarit, de trei metri și lățimea de doi metri 40 de centimetri, ca să nu poată să treacă decât autoturismele."

Ca urmare a închiderii podului rutier, CFR Călători a anunțat că suplimentează trenurile pe ruta Contanța-Mangalia și retur, pentru preluarea traficului de pasageri. Probleme au fost și în oraș. Vântul puternic a smuls din rădăcini un copac, care s-a prăbușit peste firele de înaltă tensiune și peste un chioșc.

GEORGE COMAN, șef Serviciul Spații Verzi, Primăria Constanța "Un plop dislocat de la rădăcină, sub greutatea apei, a ajuns să se încline și să se prăbușescă. Am dat drumul circulației, urmând ca mâine să facem curățenie."

Ploaia a inundat zeci de străzi din Constanța, iar canalizările nu au mai făcut față debitului apei.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2