Date companie
 
 
 
 

Poștașii amenință cu proteste în toată țara

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Aprilie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : proteste, salarii, angajati, posta, pierderi, romana, concediere
 

Angajații Poștei Române amenință cu proteste de amploare! Oamenii sunt îngrijorați că își vor pierde locurile de muncă, după ce conducerea companiei a hotărât să reducă timpul de lucru cu până la patru ore și să diminueze salariile cu 25 sau 50 la sută pentru aproximativ 6 mii de salariați. Sindicaliștii susțin că această măsură este doar o formă mascată de concediere colectivă.

prin telefon: MATEI BRATIANU, președinte, Sindicatul Lucrătorilor Poștali "Vor fi două tipuri de proteste, probabil pichete și mitinguri, mai ales ale celor afectați de rezultate, dar și a acțiunilor în instanță declanșate de sindicat. Poșta Română, de fapt, intenționează să facă disponibilizare mascată, fără să mai plătească salariile compensatorii. Ceea ce fac ei, și, anume, reducerea programului de lucru și reducerea salariilor, nu aduce niciun fel de contract în plus, nu va contribui nicicum la cresterea calității."

Sindicaliștii de la Poșta Română au mai ieșit în stradă ți în luna februarie. Ei au cerut demisia conducerii, pe care au acuzat-o de nepăsare. Protestatarii au mai solicitat plata drepturilor salariale așa cum au fost negociate și acordarea zilelor libere cuvenite. Poșta Română înregistrează anual pierderi de peste 40 de milioane de euro. Acesta e motivul pentru care guvernanții s-au angajat să o privatizeze până în luna iulie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Ambulanțierii au protestat pentru că nu primesc stimulent de risc ( 10 Iunie 2020 )

  Proteste ale angajaților de la Ambulanță în mai multe orașe din România! Timp de două ore, în intervalul 10.00 – 12.00, angajații serviciilor de ambulanță au protestat pentru că, deși lucrează la acest serviciu de intervenție și se află în linia întâi în lupta împotriva COVID-19, legislația nu prevede ca ei să primească stimulent de risc. 

 • Un sucevean bănuit de furturi de mașini, extrădat în Luxemburg ( 9 Iunie 2020 )

  Un bărbat de 37 de ani din Suceava a fost arestat la cererea autorităților din Luxemburg, care îl acuză de 19 furturi de autoturisme de teren. Bărbatul, cu dublă cetățenie, română și ucraineană, este suspectat...

 • Angajații C.E.H. vor să dea compania în judecată ( 26 Mai 2020 )

  Circa 3.000 de angajați ai Complexului Energetic Hunedoara vor să dea în judecată compania, pentru neplata unor drepturi bănești. Angajații se plâng că, de 2 luni nu și-au primit o parte din drepturile salariale.

 • Șoferii fără abateri în 2019, premiați ( 21 Mai 2020 )

  Șoferii care nu au nicio abatere de la regimul rutier, în 2019, pot fi premiați, în cadrul campaniei „Șoferi de nota 10!” Este o campanie anuală a Poliției Române, în colaborare cu Asociația Green Road, inițiată...

 • Sistem de recunoaștere facială, în România ( 11 Mai 2020 )

  Poliția Română își face sistem de recunoaștere facială, dar nimeni nu va fi urmărit pe stradă de camerele de luat vederi, asa cum se întâmplă în Marea Britanie sau în China, anunta oficialii din Politie.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2