Date companie
 
 
 
 

Poștașii amenință cu proteste în toată țara

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Aprilie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : proteste, salarii, angajati, posta, pierderi, romana, concediere
 

Angajații Poștei Române amenință cu proteste de amploare! Oamenii sunt îngrijorați că își vor pierde locurile de muncă, după ce conducerea companiei a hotărât să reducă timpul de lucru cu până la patru ore și să diminueze salariile cu 25 sau 50 la sută pentru aproximativ 6 mii de salariați. Sindicaliștii susțin că această măsură este doar o formă mascată de concediere colectivă.

prin telefon: MATEI BRATIANU, președinte, Sindicatul Lucrătorilor Poștali "Vor fi două tipuri de proteste, probabil pichete și mitinguri, mai ales ale celor afectați de rezultate, dar și a acțiunilor în instanță declanșate de sindicat. Poșta Română, de fapt, intenționează să facă disponibilizare mascată, fără să mai plătească salariile compensatorii. Ceea ce fac ei, și, anume, reducerea programului de lucru și reducerea salariilor, nu aduce niciun fel de contract în plus, nu va contribui nicicum la cresterea calității."

Sindicaliștii de la Poșta Română au mai ieșit în stradă ți în luna februarie. Ei au cerut demisia conducerii, pe care au acuzat-o de nepăsare. Protestatarii au mai solicitat plata drepturilor salariale așa cum au fost negociate și acordarea zilelor libere cuvenite. Poșta Română înregistrează anual pierderi de peste 40 de milioane de euro. Acesta e motivul pentru care guvernanții s-au angajat să o privatizeze până în luna iulie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2