Date companie
 
 
 
 

Postările părinților pe rețelele de socializare, periculoase pentru copii

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Octombrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : sondaj, parinti, copii, adolescenti, pericol, poze, informatii, microsoft, postari
 

Viața copiilor pe rețelele sociale începe, de multe ori, cu postările părinților! Prima zi de grădiniță, aniversarea zilei de naștere sau o plimbare sunt doar câteva din momentele pe care părinții vor cu tot dinadinsul să le posteze în mediul online. O practică periculoasă, care nu este pe placul multor copii ajunși la vârsta adolescenței. Potrivit unui sondaj efectuat de Microsoft, la care au participat peste 12.500 de adolescenți din 25 de țări, jumătate dintre aceștia sunt de părere că părinții lor postează prea multe despre ei în mediul online, punându-i astfel în pericol.

COSMINA STOIAN, reporter „Din sondaj reiese că 42% dintre adolescenți au o problemă cu ceea ce părinții lor postează despre ei pe Internet. Un adolescent din 10 a descris această situație ca fiind chiar "o mare problemă". Grav este faptul că o treime dintre ei spun că au fost victime ale riscurilor specifice mediului online. În sondaj, aproape jumătate dintre copiii ajunși la vârsta adolescenței au afirmat că au purtat discuții cu părinții lor, în legatură cu activitatea online a acestora.”

Părinții ar trebui să fie foarte atenți cu privire la postarea informațiilor despre copiii lor pe Internet. Ar trebui să fie discreți, să nu dezvăluie nici măcar accidental informații precum numele complet al copiilor, vârsta, data nașterii, adresa, sporturile preferate sau numele animalelor. De asemenea, postarea pozelor cu bebeluși dezbrăcați poate fi periculoasă. Chiar și setările de confidențialitate nu reprezintă o soluție sigură pentru că odată ce a fost făcută publică, o informație ce ajunge în spațiul virtual poate fi foarte greu de controlat.


Postările părinților pe rețelele de socializare, periculoase pentru copii

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2