Date companie
 
 
 
 

Potrivit Noului Cod Civil, mașinile aflate sub sechestru pot fi reținute în trafic, de polițiști

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Februarie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : trafic, banci, sechestru, politisti, masini, procedura, cod, leasing, civila
 

Efectele Noului Cod de Procedură Civilă vor fi resimțite și de proprietarii de mașini, care nu și-au mai plătit ratele la leasing sau le-au gajat și le-au pierdut. Polițiștii de circulație au dreptul să le oprească în trafic și să rețină certificatul de înmatriculare și actul de identitate al șoferului. Această prevedere a fost introdusă în lege la solicitarea băncilor și a firmelor de leasing, care pot astfel să-și recupereze mai ușor prejudiciul.

ADRIAN ȘERBAN, Direcția Poliției Rutiere "Există o bază de date. Polițiștii care își desfășoară activitatea în teren vor putea accesa baza de date și vor putea comunica că acel autovehicul intră sub sechestru."

prin telefon: MARIUS MORARI, executor judecătoresc "Moment în care vine executorul judecătoresc, care vine, ia mașina și un exemplar din procesul verbal."

VOX "Mi se pare ok. De ce nu?!

VOX "Mi se pare un lucru bun, e normal. Fiecare să își plătească datoriile. Foarte bine!"

VOX "Să o ia!"

Până la intrarea în vigoare a noului Cod de Procedură Civilă, creditorii apelau la detectivi particulari, pentru găsirea mașinilor. Acum, se accelerează procesul, ceea ce poate conduce la creșterea ofertei de mașini executate silit și, implicit, la scăderea prețurilor.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2