Date companie
 
 
 
 

Potrivit unui proiect de lege, mamele cu mai mulți copii se pot pensiona mai repede

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Mai 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ponta, guvern, pensii, copii, muncii, ministrul, femei, indexeze
 

Femeile cu mai mulți copii vor putea ieși la pensie mai devreme. Așa prevede un proiect de lege aflat în pregătire la Ministerul Muncii.

ROVANA PLUMB, ministrul Muncii "În ceea ce privește proiectul de lege, el este în analiza noastră. Mai avem de făcut anumite calcule, de văzut care este numărul de mămici în această situație. Important este să putem crea în România acea infrastructură necesară părinților, pentru a putea să își dea copii, fie la creșă, fie la grădiniță, și de a putea reintra pe piața muncii. Mai avem nevoie de aproape trei săptămâni, pentru a putea finaliza și a lua o decizie în acest sens."

În prezent, vârsta standard de pensionare pentru femei este de 63 de ani, dar guvernul intenționează să o majoreze la 65 de ani, la fel ca în cazul bărbaților, din 2035. Și nu este singura modificare legată de pensii, avută în vedere de Guvern. Premierul Victor Ponta a declarat că Executivul vrea să indexeze pensiile mici.

VICTOR PONTA, premierul României "Așa cum am adăugat în 2014, poate reușim și în 2015 un tip de indexare, pentru cei cu pensii foarte mici. O să văd ce soluție legislativă și constituțională găsim, pentru că primul efort trebuie făcut către cei cu pensii foarte mici. În orice caz, 4,5 % va fi indexarea în 2015."

Premierul a mai precizat că Guvernul caută o modalitate, pentru ca pensiile să nu fie indexate în mod egal, atât pentru cei cu venituri de 10.000 de lei, cât și pentru cei cu pensii de 500 de lei.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2