Date companie
 
 
 
 

Povestea dramatică a pilotului mort în explozia girocopterului, la Odorheiu Secuiesc

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Septembrie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : accident, pilot, , scoala, fetita, speciale, om, afaceri, secuiesc, neagoe, alin, odorheiu, girocopter, oarba, nevoi
 

Detalii sfâșietoare în povestea pilotului mort în accidentul aviatic din apropiere de Odorheiu Secuiesc! Alin Neagoe își cumpărase aparatul de zbor pentru a ajunge rapid la școala de nevoi speciale unde învăța fetița sa, oarbă din naștere. Avea 39 de ani și pilota de un an girocopterul cu care s-a prăbușit. În momentul decolării, bărbatul era însoțit de doi amici cu două aparate asemănătoare. Pilotul girocopterului și-a anunțat prietenii alături de care zbura, la doar 30 de secunde de la decolare, că aparatul său are probleme la rotor. El ar fi cerut eliberarea urgentă a pistei, pentru a putea ateriza, însă, nu a mai apucat să facă această manevră. Girocopterul a explodat în aer și s-a prăbuși la sol, iar pilotul și-a pierdut viața în explozie.

DORU CORVIN DEAC, procuror, Parchetul Târgu Mureș "La foarte scurt timp de la decolare, s-a prăbușit într-o pădure din apropierea drumului național 13A, la circa 150 de metri de acest drum."

Conform reprezentanților Inspectoratului General al Poliției Române, o echipă de experți criminaliști specializați în accidente aviatice s-a deplasat, cu un autolaborator special, la locul prăbușirii aparatului de zbor.

GHEORGHE FILIP, purtător de cuvânt, I.P.J. Harghita "La fața locului s-a deplasat imediat o echipă operativă din cadrul Poliției Odorheiul Secuiesc. A fost informat și solicitat un procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureș și inspectorul General al Poliției Române, ca aici să vină și o echipă de la Institutul de Criminalistică."

Unul dintre prietenii care îl însoțeau pe Alin Neagoe a declarat presei că aparatul de zbor era nou și că pilotul îl verificase cu 20 de minute înainte de decolare. Inclusiv rotorul a fost verificat. De asemenea, el a afirmat că la momentul decolării condițiile de zbor erau bune, era vizibilitate și nu ploua.

VOX "Un om excepțional, un mare iubitor al motor-sportului, a concurat la multe raliuri. Un familist convins și un om prosper în afaceri. Ți se înmoaie picioarele, efectiv, oricât de mare și tare sau puternic ai fi."

Alin Neagoe se ocupa cu afacerile, era căsătorit și avea doi copii, o fetiță de 6 ani și un băiețel de 4 ani. Cumparase girocopterul în luna aprilie, pentru a putea ajunge mai repede de la Tușnad, unde locuia, la Cluj-Napoca, unde fiica sa oarbă urma cursurile unei școli pentru copii cu nevoi speciale. Pasionat de sport și aventură, era instructor internațional de rafting. Amenajase un traseu pe Râul Olt, în defileul de la Tușnad, unde obișnuia să însoțească grupuri de turiști dornici și ei de aventură.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2