Date companie
 
 
 
 

Prahoveni retinuți pentru trafic internațional de cocaină

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Martie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : trafic, cocaina
 

Trafic internațional cu cocaină. Sase prahoveni sunt suspectați că ar fi racolat persoane, care, ulterior deveneau "cărăuși" de cocaină pentru grupări de trafic de droguri din America de Sud și Asia. Liderii grupului infracțional, cu vârste cuprinse între 33 și 54 de ani, au fost arestați pentru 29 de zile de polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Ploiești, în urma cooperării cu autoritățile judiciare din Portugalia și Brazilia.

VOX ofițer BCCO Ploiești: "Începând cu anul 2012, o parte dintre membrii acestei grupări au intrat în legăturã cu niște rețele internaționale profilate pe traficul de astel de substanțe. Iniþial, au efectuat transportul personal, după care s-au profilat pe racolarea altor persoane."

Potrivit polițiștilor, "cărăușii" transportau drogurile în stomac. Înghițeau capsulele cu cocaină, care cântăreau și până la 700 de grame.

VOX ofițer BCCO Ploiești: "Drogurile erau introduse în stomac în niște capsule speciale, o activitate foarte riscantă. În cazul în care una dintre aceste capsule se sparge, intervine în câteva minute decesul."

În urma perchezițiilor efectuate la domiciile liderilor, oamenii legii au găsit sume importante de bani, mai multe liste cu numerele de telefon și adresele cărăușilor. Pentru astfel de servicii, ei primeau până la 3.000 de euro. Pentru faptele lor, cei șase suspecți riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 20 de ani.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2