Date companie
 
 
 
 

Prăpăd după inundații, în nord-vestul țării

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Mai 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : inundatii, proiect, pompieri, gospodarii, bunuri, armata, nord, mal, viituri, puhoaie, vest, watman
 

Viiturile au făcut prăpăd în nord-vestul țării! Puhoaiele au lăsat în urmă case pline de mâl, mobilier și aparatură electrocasnică distruse. Multe familii au rămas sub cerul liber, după ce apa le-a luat toată agoniseala. Armata și pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență i-au aprovizionat pe oameni cu apă și mâncare și i-au ajutat să scoată mâlul și apa din case și pivnițe. În comuna Surduc, județul Sălaj, situația este disperată.

AMBIANȚĂ "- Aici, până aici, un metru aproape! - N-a mai rămas nimic. - Nimic, ce se vede. - Paturile alea sunt ude toate! - Hainele, uitați în dulap, partea de sus nu a mai rămas. Nimica toată. - Nu mai aveți ce să recuperați. - Nu!"

VOX "-Am stat în ușa și am împins de ușă să nu vină apa. - Și n-ați reușit! -Nu. Apa n-o mai poti opri, doamnă."

ISAIA PUȘCAȘ, viceprimar, com. Surduc, jud. Sălaj "Pe raza comunei avem în jur de 65 de locuințe afectate. Nici în '70, când au fost apele, zic bătrânii că nu a fost așa ceva."

CRISTIAN CUIBUȘ, plutonier major, I.S.U. Sălaj "S-au adus motopompe pentru evacuarea apelor, apă potabila, alimente pentru persoanele nevoiașe."

Autoritățile speră să prevină dezastrul provocat de inundații, prin realizarea proiectului Watman. Este vorba de realizarea unui serviciu de intervenție rapidă în caz de viituri, cu centre în 21 de localități din țară, care trebuie finalizat până la sfârșitul acestei veri. Costul proiectului se ridică la 65 de milioane de euro, din care 85 la sută reprezintă fonduri europene. Serviciul 'Watman'' va fi în subordinea ''Administrației Naționale a Apelor Romane''.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2