Date companie
 
 
 
 

Prefecții, în fruntea echipelor de control anti-etnobotanice

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Februarie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : emil boc, etnobotanice, prefecti, echipe mixte de control
 

Prefecții vor fi obligați să coordoneze echipele de control care vor acționa în spațiile în care sunt produse, vândute și consumate produse etnobotanice. Anunțul a fost făcut de premierul Emil Boc, la o videoconferință cu prefecții.

EMIL BOC - premierul Romaniei: ''La nivelul fiecãrui județ si în Capitalã se vor constitui echipe mixte de control, de la MAI, Ministerul Sãnãtãtii, Ministerul de finante, Ministerul Agriculturii si OPC. Vor realiza controle în toate mediile unde se produc, comercializeazã si consuma aceste substante. Aceste controale se realizeazã la initiativa prefectului. Lunar trebuie sã raportati la MAI actiunile întreprinse, iar ministrul de Interne informeazã premierul si Guvernul."

Seful Executivului a mai precizat că se lucrează la un proiect pentru interzicerea etnobotanicelor, inspirat dintr-o lege poloneză.

EMIL BOC - premierul Romaniei: "Guvernul a aprobat un program de mãsuri extrem de dur pentru combaterea comercializãrii etnobotanicelor. Am declansat o actiune generalã împotriva etnobotanicelor. Sunt mai multe autoritãti implicate. Sãnãtatea tinerilor e pusã în pericol de acest fenomen. Spun asta ca premier, dar si ca cetãtean- sunt îngrijorat de amploarea acestui fenomen.''

PD-L, partidul al cărui lider este premierul, va declanșa, în perioada 1-15 martie, o campanie de conștientizare privind etnobotanicele, dar și de promovare a unui proiect legislativ propriu. Printre prevederi se numără interzicerea comercializării electronice a substanțelor și autorizarea specială pe produs și pe agent economic în acest domeniu. Proiectul vizează și interzicerea publicității pentru produse și locuri de desfacere, cu unele excepții.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Cinci fete au ajuns la spital, din cauza etnobotanicelor ( 17 Octombrie 2018 )

  Cinci adolescente cu vârste între 13 și 16 ani dintr-un centru de reabilitare din Iași au ajuns la Spitalul de Copii după ce ar fi fumat țigări cu etnobotanice. Autoritățile au început o anchetă ca să afle cum au ajuns substanțele periculoase în centru. 

 • Omor și tentativă de omor la Buzău. Suspectul, internat la Psihiatrie ( 12 Februarie 2018 )

  Tânărul de 22 de ani din Buzău, care și-a ucis unchiul și și-a rănit grav mătușa, a fost internat în Spitalul de Neuropsihiatrie de la Săpoca. Medicii îi vor supune unei expertize psihiatrice, pentru a stabili dacă a avut discernământ...

 • Președintele Klaus Iohannis a respins două legi trimise la promulgare ( 19 Ianuarie 2018 )

  Președintele Klaus Iohannis a transmis către Curtea Constituțională, joi, o sesizare privind legea care le permite miniștrilor, parlamentărilor, primarilor și prefectilor să facă afaceri ca persoane fizice. Pe 30 decembrie, Parlamentul...

 • Un copil de 12 ani a murit din cauza unei supradoze de etnobotanice ( 22 Septembrie 2017 )

  Tragedie într-o familie din Iași! Un copil de 12 ani a fost găsit mort, la o zi după ce dispăruse de acasă! Prima ipoteză este că băiatul ar fi murit din cauza unei supradoze de etnobotanice. 

 • Tineri depistați cu etnobotanice, la Galați ( 17 Iunie 2016 )

  Tineri depistați cu etnobotanice! Polițiștii din Galați i-au prins pe cei doi întâmplător, unul le consuma pe faleza Dunării, iar celălalt în spatele unui bloc. Primul tânăr consuma băuturi alcoolice împreună cu mai mulți prieteni și astfel a atras atenția polițiștilor locali. Avea asupra sa patru pliculețe de etnobotanice.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2