Date companie
 
 
 
 

Pregătirea școlilor, pe ultima sută de metri

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Septembrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : reabilitare, finantare, bucuresti, modernizare, scoli, program, autorizatie, consolidare, sanitara, banu, bei
 

Cu doar câteva zile pâna la începerea noului an școlar, autoritățile continuă verificările, pentru a vedea dacă unitățile școlare sunt gata să-și primească elevii. În Capitală, 26 dintre unitățile de învățământ nu au autorizații sanitare.

MARIAN BANU, inspector ISMB ”Din cele 419 unități de învățământ, marea majoritate sunt gata pentru a-și deschide porțile pentru începerea noului an școlar. Școlile din programul B.E.I. sunt gata 85 la sută din program, ceea ce înseamnă pentru București un sfert din rețeaua școlară.”

Două, dintre cele 102 de școli incluse în programul de consolidare, reabilitare și modernizare cu finanțare parțială de la Banca Europeană de Investiții, au fost inspectate de primarul general Sorin Oprescu. Cu această ocazie edilul Capitalei a declarat că la 19 dintre aceste școli constructorii au rămas în urmă cu lucrările.

SORIN OPRESCU, primarul general al Capitalei ”La unele școli constructorii au rămas în urmă cu finisările, pentru că au rămas în urmă la finisări! De pildă, la Școala Generală nr. 87, doamna învățătoare îmi spunea că nu au unde să țină careul.”

Programul de reabilitare derulat de Primăria Municipiului București cu Banca Europeană de Investiții are o valoare de 233,58 milioane de euro, din care 112,2 milioane de euro sunt bani proveniți prin finanțarea B.E.I., iar 121,38 milioane de euro din surse locale. Prin acest program au fost finalizate și 41 de săli de sport, bazinul semiolimpic care se construiește la Școala nr. 311 fiind realizat în proporție de 85 la sută.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2