În Ajunul Crăciunului, gospodinele pregătesc masa de sărbătoare. Sarmale, cârnați, fripturi, piftie - toate se fac din carnea porcului sacrificat, conform tradiției. Există un întreg ritual de taiere a porcului.
AMBIANȚĂ: "După cum este creștinește, se face crucea, să-l mâncăm sănătoși. Dăm cu sare. Se taie râtul."
Odata sacrificat, animalul intra pe mâna unor bărbați iscusiți, care se ocupă de toate detaliile.
AMBIANTA
"Să vedem ... gustă șorici... Extraordinar!"
Si în timp ce unii muncesc, pofticioșii de pe margine savurează pomana porcului, stropită cu țuică.
AMBIANTA: " Să-l mâncăm sănătoși. - Să-l mâncați sănătoși. - Doamne ajută! - Și la anul să fie unul și mai mare! - Sănătate!"
Fiecare gospodar se mândrește că a preparat cei mai buni cârnați și cele mai apetisante ciolane.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019