Date companie
 
 
 
 

Pregătiri de sărbătoare în casele românilor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Decembrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Ajunul Crăciunului
 

În Ajunul Crăciunului, gospodinele pregătesc masa de sărbătoare. Sarmale, cârnați, fripturi, piftie - toate se fac din carnea porcului sacrificat, conform tradiției. Există un întreg ritual de taiere a porcului. 

AMBIANȚĂ: "După cum este creștinește, se face crucea, să-l mâncăm sănătoși. Dăm cu sare. Se taie râtul." 

Odata sacrificat, animalul intra pe mâna unor bărbați iscusiți, care se ocupă de toate detaliile. 

AMBIANTA 
"Să vedem ... gustă șorici... Extraordinar!" 

Si în timp ce unii muncesc, pofticioșii de pe margine savurează pomana porcului, stropită cu țuică. 

AMBIANTA: " Să-l mâncăm sănătoși. - Să-l mâncați sănătoși. - Doamne ajută! - Și la anul să fie unul și mai mare! - Sănătate!" 

Fiecare gospodar se mândrește că a preparat cei mai buni cârnați și cele mai apetisante ciolane. 



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2