Date companie
 
 
 
 

Pregătiri pentru alegerile prezidențiale

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Noiembrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : alegeri, pregatiri, INS, prezidentiale, sts, aep
 

Mai sunt doar câteva zile până la alegerile prezidențiale. Sistemul de Telecomunicații Speciale, Autoritatea Electorală Permanentă și Institutul Național de Statistică transmit că au luat toate măsurile pentru că votul să se desfășoare in conditii bune atât în țară cât și în străinătate.

IONEL-SORIN BĂLAN, prim-adjunctul directorului S.T.S. "Serviciul de Telecomunicații Speciale a desfășurat măsuri tehnice și operaționale la nivelul secțiilor de votare, la nivelul infrastructurii de comunicații necesare conectării echipamentelor informatice în secțiile de votare, la sistemele informatice centrale și de asemenea a dezvoltat cele două sisteme prevăzute de lege: sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot și sistemul informatic de centralizare a proceselor verbale."

In străinătate, se va reduce timpul de așteptare în secțiile de vot, în contextul în care la alegerile trecute, mii de români nu au apucat să voteze.

TUDOREL ANDREI, președinte, I.N.S. "INS, Direcțiile Județene de Statistică au desfășurat toate activitățile suport necesare pentru buna desfășurare a procesului de consemnare și centralizare a rezultatelor alegerilor. În primul rând au fost constituite echipele de statisticieni de la nivel central, județean, de la nivelul municipiului București. La nivelul MAE, vă pot spune că sunt persoane cu foarte mare experiență și reprezintă o garanție a realizării unei centralizări a datelor în forma legislației în vigoare. În al doilea rând au fost asigurate echipamentele la nivelul secțiilor de centralizare a datelor, atât la nivel central cât și la nivel local, au fost tipărite procesele verbale.

Autoritățile își doresc ca toți românii să voteze.

CONSTANTIN MITULEȚU-BUICĂ, președinte, A.E.P. "Cei care sunt la nivelul secțiilor de votare trebuie să facă toate demersurile, să ne asigurăm că nu vor fi persone care nu și-au exercitat dreptul la vot, nu mă refer neapărat la cozile de la votare, pentru că e normal să fie cozi. Cozi au fost și la Europarlamentare în România, nu asta e cel mai important. Cel mai important lucru este ca la finalul procesului de votare, duminică, să nu existe nici măcar un cetățean care nu și-a exercitat deprtul la vot.”

Prima tur al alegerilor prezidentiale este programat în data de 10 noiembrie. În cazul în care niciunul dintre candidați nu întrunește majoritatea de voturi valabil exprimate ale alegătorilor înscriși în listele electorale permanente, se organizează al doilea tur de scrutin, în data de 24 noiembrie 2019.


Pregătiri pentru alegerile prezidențiale

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Glume, picanterii și scene amuzante din culisele emisiunii ”Opriți Timpul” ( 23 Februarie 2020 )

  Maratonul pregătirilor continuă, la „Opriți Timpul”! Corina Chiriac și Adrian Enache, împreună cu invitații lor, pregătesc temeinic spectacolele de televiziune din noul sezon al emisiunii, care va debuta în 22 martie, la Național TV.

 • Anticipatele, localele și alocațiile, mărul discordiei ( 14 Ianuarie 2020 )

  Social-democrații ies la atac! Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat după ședința Comitetului Executiv al PSD, că va scrie oficialilor europeni despre intenția Guvernului de a modifica legile electorale.

 • Acord între Iohannis și Orban, privind declanșarea alegerilor anticipate ( 10 Ianuarie 2020 )

  Vom avea alegeri anticipate! Premierul Ludovic Orban a anunțat că a convenit cu președintele Klaus Iohannis începerea procedurilor pentru declanșarea scrutinului legislativ anticipat. Anunțul a venit după discuția...

 • Alexandru Cumpănașu, pus sub acuzare pentru fraudă ( 15 Decembrie 2019 )

  Alexandru Cumpănașu, pus sub acuzare de D.N.A. Constanța pentru fraudă! El ar fi mințit că deține diplomă de studii superioare, pentru a ocupa un post de expert într-un proiect european administrat de Ministerul Dezvoltării...

 • Alegerea președintelui C.S.M., amânată ( 10 Decembrie 2019 )

  Alegerea unui nou președinte al Consiliului Superior al Magistraturii a fost amânată pentru săptămâna viitoare. Și asta după ce, în ședința de astăzi, judecătorul Nicoleta Țînț, care candidează pentru această funcție, nu a reușit...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2